Gå til innhold

Lag selv: Tropisk chia-pudding

To glass med en slags grå frø-grøt i bunnen, hvit yoghurt i midten og gul puré og kokosflak og pasjonsfrukt på toppen står på et hvitt bord foran en mintgrønn vegg.

Du kan også ha et lag med vanilje- eller melon-yoghurt i! (Foto: Shutterstock )

Du trenger

  • 6 ss chia-frø
  • 3 dl lettmelk, mandelmelk eller lett kokosmelk
  • 1/2 mango
  • 1 ss flytende honning eller sirup
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 pasjonsfrukt
  • Kokosflak

Slik gjør du:

  1. Bland chia-frø og melk i en bolle med lokk på. Sett bollen i kjøleskapet i minst tre timer, eller over natten.
  2. Skjær mangoen opp i biter. Spar to spiseskjeer med mango-biter til topping.
  3. Ha mango, honning, sitronsaft og vaniljesukker i en blender eller foodprosessor. Kjør til den er en ganske jevn røre.
  4. Ha chia-puddingen i et glass, hell mango-puré over, og topp med en halv pasjonsfrukt og kokosflak. Nytes mens den er kald.
Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette