En jente med hvit topp og mørkebrunt hår med sløyfe i smiler mot fotografen.

– Vi snakker om hvor heldige vi har vært

Anyeli Cristal bor på en øy i Det karibiske hav. I august 2021 ble deler av øya rammet av et stort jordskjelv.

Snakker dere mye om jordskjelvet som har vært i nabolandet Haiti?

– Ja, det gjør vi. Vi tenker på hvordan de må ha det etter en slik hendelse.

Er dere opptatt av det?

Vi snakker om hvor heldige vi har vært som er blitt så lite rammet sammenlignet med dem som bor i Haiti.
Anyeli Cristal
En vei går gjennom en skogkledd dal, og på sidene av veien har grunnen og bygninger kollapset.

Etter jordskjelvet var mye ødelagt i Haiti.

En mann med badeshorts, snorkel og svømmeføtter svømmer i turkist, rolig vann mens han kikker opp på fotografen.

Den dominikanske republikk ligger i Det karibiske hav og har fantastiske strender.

Ute i havet, midt mellom Nord-Amerika og Sør-Amerika!

Jeg bader cirka én gang i måneden. Familien liker å samles på stranden, og vi koser oss sammen.
Anyeli Cristal

Husker du hvordan du lærte å svømme?

– Faren min lærte meg å svømme i et badebasseng. Når jeg svømmer, må en av foreldrene mine passe på meg. Jeg tror åtte av ti barn i landet kan svømme (80 prosent).

Anyeli Cristal (11)

• Bor: Santiago, den nest største byen i landet.
  • Søsken: 6
  • Favorittmat: Ris, bønner og kylling
  • Favorittfag: Naturfag
  • Hovedstad: Santo Domingo
  • Språk: Spansk

– De bør vite hva de største byene heter, hvem som er presidenten vår, og hva som er de mest populære stedene for turister, sier Anyeli Cristal.

En mann i hvit drakt og et bånd i blått, hvitt og rødt over skulderen og midjen står foran en talerstol.

Luis Abinader er landets president.

Et flagg med blå rektangler oppe til venstre og nede til høyre, hvitt kors med emblem i midten og røde rektangler oppe til høyre og nede til venstre.

Den dominikanske republikk

• Innbyggertall: Over 10 millioner
  • Nasjonaldag: 27. februar
  • Navnet kommer fra det latinske ordet «dominica», som betyr søndag.
  • Øya Hispaniola er den nest største øya i Karibia og tilhører øygruppa De store Antiller. Øya er delt mellom republikken Haiti og Den dominikanske republikk.