Smuldrepai med skogsbær
Denne smuldrepaien er lett å lage og varmer godt når høstdagene begynner å bli kaldere.(Foto: Elin Fjelldal )
Nå er skogen og myrene fulle av bær! Hva med å bruke dem i denne superenkle paien?
Du trenger:
- 150 gram hvetemel
- 100 gram sukker
- 125 gram meierismør
- En paiform
- Bær (nok til å dekke hele formen)
Vil du gjøre smaken mer spennende? Da er det mange andre frø-bær som også passer bra.(Foto: Elin Fjelldal )
Du kan også bruke disse bærsortene:
- Stikkelsbær
- Solbær
- Rips
- Bjørnebær
- Multer
Best av alt er en blanding av søte og syrlige bær. Plukk dem selv, eller kjøp frosne bær på butikken – begge deler fungerer like fint.
Slik gjør du:
- Ha mel og sukker i en stor bolle. Kutt smøret i terninger, og ha oppi.
- Kna innholdet med hendene til deigen er jevnt blandet. Den skal ikke være så klissete at alt henger fast i fingrene, heller ikke så tørr at den smuldrer opp i melete, små biter. Kna inn mer mel eller smør til den er passe fast.
- Dryss bærene utover paiformen.
- Smuldre deigen over bærene til de er helt dekket.
- Stek midt i ovnen på 200 grader i omtrent 18 minutter. Paien er ferdig når toppen er gyllen og sprø.
- Pass på! Paien er veldig varm, så vent litt før den skal spises.
Steg 3: Her har vi dekket paiformen med bringebær og blåbær.(Foto: Elin Fjelldal )
Steg 4: Slik skal det se ut når deigen er smuldret over bærene.(Foto: Elin Fjelldal )
Slik ser paien ut når den er ferdig stekt. Tips: Server gjerne med litt vaniljeis eller krem.(Foto: Elin Fjelldal )
Visste du?
Har du glutenallergi? Da kan du erstatte hvetemelet med glutenfritt havremel.
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: