Gå til innhold

Smuldrepai med skogsbær

Denne smuldrepaien er lett å lage og varmer godt når høstdagene begynner å bli kaldere.(Foto: Elin Fjelldal )

Nå er skogen og myrene fulle av bær! Hva med å bruke dem i denne superenkle paien?

Du trenger:

  • 150 gram hvetemel
  • 100 gram sukker
  • 125 gram meierismør
  • En paiform
  • Bær (nok til å dekke hele formen)

Vil du gjøre smaken mer spennende? Da er det mange andre frø-bær som også passer bra.(Foto: Elin Fjelldal )

Du kan også bruke disse bærsortene:

  • Stikkelsbær
  • Solbær
  • Rips
  • Bjørnebær
  • Multer

Best av alt er en blanding av søte og syrlige bær. Plukk dem selv, eller kjøp frosne bær på butikken – begge deler fungerer like fint.

Slik gjør du:

  1. Ha mel og sukker i en stor bolle. Kutt smøret i terninger, og ha oppi.
  2. Kna innholdet med hendene til deigen er jevnt blandet. Den skal ikke være så klissete at alt henger fast i fingrene, heller ikke så tørr at den smuldrer opp i melete, små biter. Kna inn mer mel eller smør til den er passe fast.
  3. Dryss bærene utover paiformen.
  4. Smuldre deigen over bærene til de er helt dekket.
  5. Stek midt i ovnen på 200 grader i omtrent 18 minutter. Paien er ferdig når toppen er gyllen og sprø.
  6. Pass på! Paien er veldig varm, så vent litt før den skal spises.

Steg 3: Her har vi dekket paiformen med bringebær og blåbær.(Foto: Elin Fjelldal )

Steg 4: Slik skal det se ut når deigen er smuldret over bærene.(Foto: Elin Fjelldal )

Slik ser paien ut når den er ferdig stekt. Tips: Server gjerne med litt vaniljeis eller krem.(Foto: Elin Fjelldal )

Visste du?

Har du glutenallergi? Da kan du erstatte hvetemelet med glutenfritt havremel.

Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette