Rabarbra-muffins med crumble
Denne oppskriften gir omtrent 15 store muffins. (Foto: Elin Fjelldal )
Du trenger:
Rabarbra-blanding:
- 300 g rabarbra-stilk
- 1 dl sukker
Crumble:
- 1 dl sukker
- 1 dl hvetemel
- 5 ss med potetmel
- 80 g smeltet smør
Røren:
- 300 g meierismør
- 300 g sukker
- 1 vaniljestang
- 4 egg
- 5 dl hvetemel
- 3 ts bakepulver
- 3 dl kremfløte
Slik gjør du:
- Ta smør og egg ut av kjøleskapet, og vent til de får romtemperatur.
- Skyll rabarbra-stilkene og pell av det ytterste laget av skallet. Skjær dem opp i terninger.
- Ha rabarbra og sukker sammen i en liten bakebolle, og sett den i kjøleskapet.
- Lag crumble (smuler). Smelt smøret på lav varme, og bland sammen med mel, potetmel og sukker i en bakebolle. Sett også denne i kjøleskapet.
- Lag røren. Begynn med å dele vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene med en skje. Miks frøene med smør og sukker i en stor bakebolle, på middels høy hastighet, til de får en lys og myk krem.
- Bland deretter inn ett og ett egg. Miks mellom hvert egg, så røren holder seg jevn.
- Bland hvetemel og bakepulver. Sikt blandingen inn i røren, litt etter litt. Tilsett litt fløte mellom hver gang du sikter inn mel.
- Fordel røren i store muffinsformer, som du fyller 3/4 opp. Fordel rabarbra-bitene over muffinsene (ikke bruk sukkervannet i bollen).
- Smuldre opp crumble-deigen, og dryss den på toppen av muffinsene.
- Stek muffinsene midt i ovnen på 160 grader i omtrent 20 minutter. De er ferdig stekt når de er blitt gylne og du kan stikke en gaffel nedi uten at det henger igjen røre på den. La muffinsene kjøle seg ned i noen minutter før dere nyter dem.
Rabarbra = sommer! Stilkene smaker best tidlig om sommeren. (Foto: Shutterstock )
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: