Halloween-oppskrift: Forgiftede epler
Tør du å ta en bit av et «forgiftet» eple?(Foto: Shutterstock )
Du trenger:
- 8 små, røde epler
- 8 grillspyd av tre
- 3 dl sukker
- 1 1/2 dl vann
- 2 spiseskjeer glukosesirup
- Svart konditorfarge
Slik gjør du
- Fjern stilken og skjær bort blomsterfestet i bunnen av eplene.
- Stikk et grillspyd tvers gjennom alle eplene, fra blomsterfestet til stilk.
- Fra nå det lurt å få litt hjelp av en voksen. Bland sukker, vann og glukosesirup i en stor gryte. Varm opp blandingen på svak varme til sukkeret har løst seg opp. Skru deretter opp varmen, så blandingen koker (pass på at den ikke blir for varm eller brenner seg).
- Test om blandingen er klar: Dypp en pinne i blandingen. Hold så pinnen under rennende kaldt vann. Hvis den stivner og blir hard, er den ferdig.
- Drypp noen dråper konditorfarge oppi, og rør forsiktig rundt.
- Sett klart et brett med bakepapir på, og finn frem en skål med det strøsselet du vil bruke.
- Dypp eplene i den varme laken. Snurr dem litt over gryten til det slutter å dryppe, og sett dem på bakepapiret til trekket har stivnet.
Junior Animert, lilla maskot-figur med sopelime, heksehatt og snakkeboble. sier: I USA er det tradisjon med godteriepler på høstfestivaler og halloween. Oppskriften er over 100 år gammel.
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: