Verden i bilder: Uke 47

Her er et utvalg bilder av ting som har skjedd den siste tiden.

En liten robåt av tre med to menn og padleårer oppi flyter rolig gjennom gråbrunt vann som er nesten helt dekker av irrgrønne alger.

Nylig ble årets beste miljøfotografier kåret. Dette bildet av Damodar-elven i India vant kategorien «Vann og sikkerhet». En unormalt kraftig regntid førte til at elven ble dekket av grønne alger. Algene er skadelige for dyr og planter som lever i og ved elven.

En kortklippet ung mann med svart dress, hvit skjorte og tatoveringer på halsen har et skeptisk skråblikk.

Neste sommer kommer den canadiske superstjernen Justin Bieber til Norge igjen. Denne gangen blir det konsert i Trondheim. Låten «Stay», som Bieber har sammen med The Kid Laroi, er for tiden en av verdens mest populære sanger.

Fire personer, en mannlig båtfører, en kvinne med ryggen til kameraet og to unge barn med varme klær på og usikre ansiktsuttrykk, sitter i en liten jolle som kjører over en oversvømt motorvei.

En kvinne og barna hennes måtte hentes med båt da kraftig regn oversvømte hjemmet deres i British Columbia i Canada.

Illustrasjonen viser fem forskjellige Junior-maskoter med store smil: En lilla trekant med én arm som peker (Trix), en grønn firkant med én arm som vinker (Bladet), én rød "pølseformet" med armene i siden (Stilken), én kulerund blå med begge armene løftet i været (Bobbi) og én liten kulerund, armløs og gul (Mini).

Klarer du å lage en pepperkake av en av våre nye maskoter? Det er temaet for vår nye konkurranse. Send et bilde av din pepperkake til post@aftenpostenjunior.no! Vi velger ut noen kule maskoter og trykker dem i avisen.

En gutt i blå trøye, med hvit skjortekrage under og rødt halstørkle over, sitter på en plass med tomme blå plaststoler på rekke og rad, iført både ansiktsmaske og visir.

Denne eleven venter på at en seremoni skal begynne utenfor en barneskole i Havanna på Cuba. Seremonien var for å feire at det nye skoleåret er i gang.

En hvit romkapsel (en type ferge) ses gjennom den mørke silhuetten av et ovalt vindu, mens den blå Jorden ses i bakgrunnen.

Nylig fikk astronauter beskjed om at en trussel var på vei. Trusselen var vrakdeler fra en gammel satellitt, som Russland ødela under en våpentest. Søppel i rommet er livsfarlig, fordi det kan treffe andre ting i stor hastighet.

Visste du?

Julemysteriet «Operasjon Julekule» ble til etter en skrivekonkurranse i Aftenposten Junior. Nå er fortellingen gitt ut i en bok. Leah (12) skrev begynnelsen, og forfatter Jørn Lier Horst skrev fortsettelsen.

En illustrasjon viser et rødt bokomslag med tittelen Operasjon Julekule, der en jente med brunt hår, en gutt med grønn caps og en flekkete hun har et forskrekket ansiktsuttrykk.

Fortellingen «Operasjon Julekule» sto på trykk i Aftenposten Junior i fjor. (Foto: Hans Jørgen Sandnes, Strawberry Publishing )