Gå til innhold

Kald høst = varm frokost

En hvit skål med havregrøt er pyntet med nøtter, bær og blomster, og ved siden av ligger et par epler og en skje.

Denne frokostgrøten er toppet med honning, valnøtter, blåbær og epler.(Foto: Elin Fjelldal )

Du kan røre sammen en havregrøt på fem minutter! Kjempegodt til frokost og lunsj.

Du trenger:

  • 3 dl vann
  • 1 dl lettmelk
  • 1,5 dl lettkokte havregryn
  • 1/4 ts salt
  • 1/4 ts kanel
  • Valgfri topping

Dette gir deg to porsjoner med grøt.

Mini sier: Du kan fint bytte ut lettmelken med for eksempel havre- eller mandelmelk, eller laktosefri melk.

Slik gjør du

  1. Skyll og del opp frukt og bær.
  2. Ha vann, melk og havregryn i en kjele, og skru stekeplaten på middels varme.
  3. Rør rundt til det småkoker og grøten tykner fordi havregrynene har svellet opp.
  4. Smak til med litt salt og kanel. Du kan gjerne bytte ut kanel med pumpkin spice, dersom du vil gi den enda mer høstsmak. Her lærer du hvordan du lager krydderblandingen.
  5. Ha den ferdige grøten oppi en skål, og dryss på all den toppingen du vil ha.

Du kan også lage et morsomt dyreansikt av toppingen. Denne bjørnen er laget med blåbær og bananskiver.(Foto: Shutterstock )

Visste du?

10. oktober er verdens grøtdag. Den feires fordi grøt er et viktig og næringsrikt måltid for mange mennesker i hele verden. I Norge er grøtdagen 23. oktober.

Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette