Oppskrift: Hjemmelaget karamell-popcorn til filmkosen
Nam! (Foto: Shutterstock )
Film og popcorn går hånd i hånd. Akkurat som jul og karamell. Dermed må karamell-popcorn være perfekt til julefilm.
Du trenger:
- 2,5 liter (ferdig) popcorn
- Salt
- 225 g meierismør
- 100 g sukker
- 100 g brunt sukker
- 2 ts vaniljeekstrakt
- 1/2 ts natron
Bobbi sier: Tips! Få hjelp av en voksen. Varm karamell er ikke noe du vil brenne deg på.
Slik gjør du
- Popp popcorn eller bruk ferdigpoppet popcorn. Ta bort alle kjernene som ikke er poppet, og smak popcornet til med salt.
- Spre popcornet på to stekebrett med bakepapir, og start så på karamellen.
- Smelt smøret i en panne på lav varme. Hvis smøret blir brunt, må du smelte nytt smør.
- Tilsett sukkeret og bruk en tresleiv til å røre det forsiktig sammen med smøret. Nå blir blandingen til karamell. Pass på at den ikke brenner seg.
- Når karamellen er jevn, skrur du opp varmen litt, slik at den begynner å boble litt. La det putre i fire minutter, deretter slutter du å røre.
- Ha vaniljeekstrakten oppi karamellen, og rør i ett minutt.
- Skru av stekeplaten, tilsett natron med en gang, og rør rundt. Natronet får karamellen til å skumme litt.
- Drypp karamellen utover popcornet. Bruk to gafler til å blande og velte popcornet rundt, så karamellen smøres jevnt over og popcornet ikke stivner i én stor klump.
- Spis popcornet nå, eller oppbevar det i en lufttett boks til filmen starter.
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: