Gå til innhold

Oppskrift: Hjemmelaget karamell-popcorn til filmkosen

Stripet rød og hvit popcornbøtte veltet med karamellpopcorn spredt på en beige bakgrunn.

Nam! (Foto: Shutterstock )

Film og popcorn går hånd i hånd. Akkurat som jul og karamell. Dermed må karamell-popcorn være perfekt til julefilm.

Du trenger:

  • 2,5 liter (ferdig) popcorn
  • Salt
  • 225 g meierismør
  • 100 g sukker
  • 100 g brunt sukker
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 1/2 ts natron
Bobbi sier: Tips! Få hjelp av en voksen. Varm karamell er ikke noe du vil brenne deg på.

Slik gjør du

  1. Popp popcorn eller bruk ferdigpoppet popcorn. Ta bort alle kjernene som ikke er poppet, og smak popcornet til med salt.
  2. Spre popcornet på to stekebrett med bakepapir, og start så på karamellen.
  3. Smelt smøret i en panne på lav varme. Hvis smøret blir brunt, må du smelte nytt smør.
  4. Tilsett sukkeret og bruk en tresleiv til å røre det forsiktig sammen med smøret. Nå blir blandingen til karamell. Pass på at den ikke brenner seg.
  5. Når karamellen er jevn, skrur du opp varmen litt, slik at den begynner å boble litt. La det putre i fire minutter, deretter slutter du å røre.
  6. Ha vaniljeekstrakten oppi karamellen, og rør i ett minutt.
  7. Skru av stekeplaten, tilsett natron med en gang, og rør rundt. Natronet får karamellen til å skumme litt.
  8. Drypp karamellen utover popcornet. Bruk to gafler til å blande og velte popcornet rundt, så karamellen smøres jevnt over og popcornet ikke stivner i én stor klump.
  9. Spis popcornet nå, eller oppbevar det i en lufttett boks til filmen starter.
Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette