Gå til innhold

VERDEN I BILDER: Uke 50

Her er et utvalg bilder av ting som har skjedd den siste tiden.

En gutt med svart hatt med brem, typisk for ultraortodokse jøder, tenner en rekke lyd i et vindu, mens det tilsynelatende mørkner utenfor.

1 LYSFEST: En gutt tenner lys på den fjerde dagen av hanukka-feiringen i byen Bnei Brak i Israel. Hanukka er en jødisk høytid som varer i åtte dager. I år var feiringen fra 28. november til 6. desember. (Foto: Oded Balilty, AP/NTB )

En mann utkledd som en julekonge hiver matbiter mot en rekke med små bavianer som sitter på en snødekket bakke.

2 KLEDDE SEG UT: Disse bavianene trodde kanskje det var selveste julenissen som tok turen til dyreparken i Hamburg i Tyskland for å gi dem noen jule-gulrøtter. Men det var bare en som jobber der, som hadde kledd seg ut. (Foto: Axel Heimken, DPA/AP/NTB )

En liten gutt iført en blek-rød drakt leker med en enkel drage i luften, mot en tørr grunn, en ruin og knallblå himmel i bakgrunnen.

3 MANGLER MAT: Gutten flyr dragen sin på et fjell ved Kabul i Afghanistan. Det er stor matmangel i landet. Over én million barn står i fare for å sulte i vinter, ifølge avisen New York Times. (Foto: Petros Giannakouris, AP/NTB )

En mann har på en grønn og hvit Frihetsgudinne-maske, holder en stor lekesprøyte i venstre hånd og et "Frihet forbudt"-skilt i den høyre, mens han står blant flere demonstranter på en vei mellom skyskrapere.

4 IMOT VAKSINE: Den siste tiden har det vært store protester mot koronavaksinen og smittevernregler i New York i USA og mange andre land. Mange steder har mye smitte og frykt for omikronvarianten av viruset ført til nye nedstengninger. Det er noen motstander av. (Foto: Mike Segar, Reuters/NTB )

En jente med langt, blondt hår og rød genser med julemotiv på stirrer skeptisk på enorme menneskelige sandskulpturer.

5 JULESAND: En jente studerer skulpturene på en strand på Kanariøyene i Spania. Åtte kunstnere fra forskjellige land brukte én uke på å lage juleevangeliet i sand. (Foto: Borja Suarez, Reuters/NTB )

6 POPULÆR: Sangen «Levitating» av den britisk-albanske popstjernen Dua Lipa er av Billboard kåret til den mest populære låten i 2021. Her fra en konsert hun holdt i Las Vegas i USA tidligere i år. (Foto: Steve Marcus, Reuters/NTB )

Visste du?

Squid Game, fotball-EM og stortingsvalget er blant ordene nordmenn har søkt mest på i år, ifølge Google Norge.

Skrevet av:
Elin Fjelldal,
Kari Mette Hole

Først publisert:

Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette

Vi ønsker oss dine tanker om denne siden!

Noe du vil dele med oss?