Gå til innhold

– Keeg er ikke kult

En ung mann med hvit skjorte, en trøye knyttet over skuldrene, halvlangt, litt fett hår og et alvorlig ansiktsuttrykk, holder opp iPhonen sin for å ta et selfie, samtidig som han drar den andre hånden gjennom håret.

Henrik Oven har laget låten «Stay keeg».(Foto: Ketil Blom Haugstulen )

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten tilhører den som har skrevet teksten.

Jeg hører ofte «stay keeg!», både på skolen og andre steder. Men de som sier det, vet som oftest ikke hva det betyr. Etter at jeg leste en artikkel i A-magasinet forrige uke om å være keeg, har jeg mislikt det sterkt. Å være keeg handler for det meste om å kjøpe dyre ting og å ha status samtidig som det er sexistisk mot kvinner.

Ordet «keeg» er «geek» baklengs, så det skal liksom forestille det motsatte av nerd. Keeg-stilen er en typisk sosse-stil, og klærne du kjøper for å være keeg, er alltid dyre. Dette gir følelsen av at man skal vise sin høye status for å markere at man ikke er fattig.

Henrik Oven, artisten bak «Stay keeg», sier «sjampis er obligatorisk, og det er helst noen damer i bikini der også».

Idun (11) Portrett av en jente med langt, lyst hår og mørke klær, som har hver hånd på stroppene på sekken sin, står et mørkt sted, under noen neonlys, og smiler lett mot fotografen, med en bestemt mine. sier: Dette er kvinneundertrykkende.

Dette er kvinneundertrykkende. Ikke bare fordi de oppfordrer kvinner til å vise seg frem, men også fordi de ikke inkluderer kvinner inn i keegheten. Damene skal liksom bare være på sidelinjen mens det er gutta-stemning rett foran nesen på dem. Derfor synes jeg at å være keeg ikke er kult.

Idun (11)

Skrevet av:
Aftenposten Junior
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette