Gå til innhold

Spørsmålet: Månenyttår

Linje med sirkler viser hvilken side i teksten du befinner deg på.
Blå sirkel som ligner på Junior-maskoten.Blå sirkel viser at du nå befinner deg på side 1 av 1.

Spørsmålet: Månenyttår

Hvordan feirer du månenyttår i år?

Einar (9) (Foto: Privat) En gutt med rød klær holder en rød konvolutt i den ene hånden og en rød kanin i den andre. sier: Jeg var med på en forestilling og sang og leste dikt. Vi snakket med familien i Kina på video og så på Chun wan (nyttårskonsert) sammen. Vi måtte utsette det meste av feiringen, fordi lillesøsteren min ble syk. Men snart skal familien i Norge komme, og da skal vi spise masse god mat og sende opp fyrverkeri, og så skal vi ha familiekonsert med guzheng (instrument).
Elise (12) (Foto: Privat) En ung gutt med grå t-skjorte og caps sitter på et rom. sier: Jeg feiret månenyttår sammen med familien min. Vi spiste god mat. Det er det jeg liker best med månenyttår, at hele familien min kan være sammen.
Jennifer (13) (Foto: Privat) En ung jente med svart hår står med røde klær og står ved siden av en vase med røde blomster. sier: Jeg pyntet huset sammen med moren min. Vi hengte opp plakater og lanterner. Etter det laget vi en fin middag og spiste med familien. Det er det jeg liker aller best med månenyttår. Jeg liker også å opptre på scenen med vennene mine.
Jacob Fangze (12) (Foto: Privat) En ung gutt med svart hår smiler og ser inn i kamera. sier: Månenyttår er den viktigste dagen for kineserne. Jeg spiste dumplings og ringte mormor og morfar i Shanghai. Lillebroren min og jeg fikk nye klær, som mamma sier at vil bringe oss lykke. Mamma, pappa og bestemor ga meg hongbao, som er en rød konvolutt med penger og ord som skal bringe lykke. Jeg har spart litt penger i banken, så dette nye året brukte jeg sparepengene til å kjøpe meg en PC.
Mathea Emilie (11) (Foto: Privat) En ung jente med svart hår sitter og ved siden av seg er det flere runde sirkler med kinesiske tegn. sier: Jeg var sammen med familien min og venner og spiste masse god mat. Vi ønsker hverandre hell og lykke i kaninens år. Siden jeg er født i kaninens år, så synes jeg det er ekstra stas med månenyttår i år. Lillesøsteren min og jeg fikk lykkepenger av bestemor, og vi så på feiringen på TV.
Skrevet av:
Kristin Storrusten
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette