Gå til innhold

Zombien vant Maskorama

Ansiktet til en gutt kikker ut på midten av et stort zombie-kostyme på en scene ved siden av en kvinne i hvit kjole og det er masse konfetti på scenen.

Det var artisten Bilal Saab som skjulte seg inni Zombien.(Foto: Ulrik Kramer, Fremantle, NRK )

På lørdag var det finale i Maskorama. Zombien vant foran Ulven og Rabagasten.

1.-plass: Zombien

Hele dommerpanelet, og litt mer enn halvparten av NRKs seere, trodde Zombien var Bilal Saab (23). Og de fikk rett. Bilal Saab jobber til vanlig som fisker, men han er også veldig flink til å synge. I 2019 vant han sangkonkurransen Stjernekamp.

Dette sa Saab da det ble klart at han hadde vunnet:

Ulrik Kramer, Fremantle, NRK Ansiktet til en gutt som kikker ut av et kostyme. sier: – Det er noe av det mest absurde jeg kunne ha forestilt meg å være med på!

Saab sa at han synes det var spesielt å synge inni en maske uten at noen visste at det var ham. Men han tror de fleste nærmeste vennene og familien hans forsto at det var han som var Zombien.

– Jeg har sagt at jeg studerer her i Oslo. Jeg bor egentlig nordpå, men har vært her nede i seks uker, så det har vært veldig spesielt. På lørdagskveldene har jeg bare styrt unna å prate om helgen, sa han til VG.

2.-plass: Ulven

En gutt smiler og står i kostyme på en scene og holder et stort ulvehode i hendene.

Ulven viste seg å være artisten Daniel Kvammen.(Foto: Ulrik Kramer, Fremantle, NRK )

Personen som skjulte seg bak Ulven, var artisten Daniel Kvammen. Da han ble avslørt, fortalte han at budskapet hans med å delta var:
– Det går an å leke og ha det moro og ikke ta seg selv så seriøst.

Kvammen sa etterpå at han har unngått å synge rolige sanger i Maskorama for at fansen hans ikke skulle kjenne ham igjen.

3.-plass: Rabagasten

En mann står på en scene og smiler og har på seg et stort blått kostyme med rød drakt

Tidligere langrennsløper Øystein Pettersen.(Foto: Ulrik Kramer, Fremantle, NRK )

Tidligere i sesongen har flere gjettet at tidligere langrennsløper Øystein «Pølsa» Pettersen var Ulven. Men da Rabagasten ble den første som måtte ta av masken under finalen, ble det klart at det var «Pølsa».

Pettersen sa han koste seg mye med å være Rabagasten, men at det var vanskelig å lyve om at han ikke var med. Barna hans begynte å mistenke det, fortalte han til avisen Dagbladet.

– I starten var det jo kjempeenkelt, fordi alle trodde jo at jeg var Ulven. Men etter hvert ble det litt verre. Jeg er ikke så glad i å lyve, det er det vel ingen som innrømmer at de er, sa han til avisen.

Disse var med i Maskorama 2022

  • Zombien: Bilal Saab
  • Ulven: Daniel Kvammen
  • Rabagasten: Øystein Pettersen
  • Dandy: Maud Angelica Behn
  • Huldra: Alexandra Joner
  • Frøya: Ingrid Gjessing Linhave
  • Snøroboten: Fantorangen
  • Hytta: Birgit Skarstein
Skrevet av:
Eivind Mørk,
Kari Mette Hole
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette