Gå til innhold
Helsesykepleier

Per Arthur Andersen

Er du lei deg, trist, glad eller forelsket? Eller har du spørsmål om forelskelse, mobbing, seksualitet, kropp eller forholdet til foreldrene dine? Skriv til helsebroren@aftenpostenjunior.no

– En gutt i klassen er forelsket i meg

Hei, Per!

En gutt i klassen er forelsket i meg. Han tør ikke å si det, og det plager meg veldig. Hva skal jeg gjøre?

Hilsen jente (8)

  • Spør eksperten
  • Aftenposten Junior
  • Boks 1178 Sentrum
  • 0107 Oslo
Av:
Aftenposten Junior

Først publisert:

Sist oppdatert:

Hei!

Hvorfor blir vi forelsket i den vi blir forelsket i? Det er ikke alltid et godt svar på det. Vi bare gjør det. Tanken på personen fyller oss med glede og varme.

Enklere å forstå

Forelskelse er en følelse vi ofte må oppleve noen ganger før vi helt forstår den. Det blir også enklere å forstå følelsen etter hvert som vi blir eldre.

Veldig skummelt

Det kan være veldig skummelt å innrømme ovenfor den vi liker, at vi liker dem. Og det er enda skumlere hvis det er snakk om å være forelsket, for den følelsen er ganske mye sterkere enn det å like noen.

Helt ærlig

Det er skummelt fordi vi gjør oss sårbare. Sårbar på den måten at vi er helt ærlig med noen andre om hva vi føler, og sårbar med det håpet at personen vi liker skal like oss tilbake.

Kan gjøre vondt

For det er ikke alltid en garanti, og det kan gjøre vondt å bli avvist. Hvis du forstår hvor sterk en forelskelse kan være, så skjønner du kanskje også hvorfor gutten i klassen din ikke tør å si det til deg. Kanskje han synes det er flaut eller er redd for at du ikke liker han på samme måte.

Si det først

Men hvis du liker ham og du vet at han liker deg, hvorfor kan ikke du si til ham? Og spørre om han også liker deg? Men jeg anbefaler at du ikke snakker om dette foran de andre i klassen, for det kan være flaut nok med bare dere to.

Ta sats

Men det er viktig å forstå at i kjærlighet og forelskelse vil det alltid være en usikkerhet om begge føler det samme. Kjærlighet krever en form for sats. Vi må tørre å satse på at det kanskje kan gå bra. Det kan være vondt. Men går det bra, kan det være det beste som skjer oss.

Lykke til!

Hilsen Per Arthur

Vi ønsker oss dine tanker om denne siden!

Noe du vil dele med oss?