Gå til innhold

Lag selv: Saftige kanelsnurrer

Nybakte kanelboller ligger på en avkjølingsrist med et dryss av perlesukker, en kanelstang og noen bollebiter på turkis bakgrunn.

4. oktober er kanelbollens dag!(Foto: Shutterstock )

Du trenger:

  • 6 dl melk
  • 1 egg
  • 50 g fersk gjær
  • 2 ½ dl sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts vaniljesukker
  • 15 dl hvetemel
  • 150 g meierismør

Fyll:

  • 100 g meierismør
  • 1 dl sukker
  • 2 ss vaniljesukker
  • 3 ss kanel

Til pensling:

  • 1 egg
  • Litt melk
  • Perlesukker
Mini En grafikk av en gul, smilende maskot-figur med ett øye og to ben. sier: Vil du teste et annet fyll? Prøv nugatti med hakkede hasselnøtter, eller pistasje-krem med hakkede pistasjnøtter. Nam!!!

Slik gjør du

  1. Sett smøret ut på kjøkkenbenken, og vent til det får romtemperatur.
  2. Varm opp melken i en kjelen på svak varme til den er blitt litt lunken. Tilsett egget, og rør godt. Smuldre gjæren oppi blandingen.
  3. Bland sukker, kardemomme, vaniljesukker og hvetemel i en bakebolle, og rør det sammen med melkeblandingen. Du kan bruke en kjøkkenmaskin eller en sleiv.
  4. Elt deigen i noen minutter. Tilsett litt mer mel dersom deigen er for klissete.
  5. Skru ned hastigheten på kjøkkenmaskinen, og ha smøret oppi bollen, litt etter litt. Elt deigen videre til alt smøret er blandet inn og deigen er jevn og fin.
  6. Legg et kjøkkenhåndkle over bakebollen, og la deigen heve i 1 time. Rør sammen ingrediensene i fyllet.
  7. Kjevle deigen ut til en stor firkant, og smør fyllet utover den.
  8. Bruk et pizzahjul eller en kniv til å skjære opp firkanten i like lange strimler. Tvinn strimlene, og surr dem rundt pekefingeren din, så du får en rotete knute. Fest enden under bollene, og legg dem på et stekebrett med bakepapir på.
  9. Dekk bollene med kjøkkenhåndkleet igjen, og la dem etterheve i 1/2 time. Skru stekeovnen på 225 grader.
  10. Pensle alle bollene med litt sammenvispet egg og melk, og dryss litt perlesukker over. Stek dem midt i oven i 12–15 min, eller til de er blitt gylne.
Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette