Lag selv: Saftige kanelsnurrer
4. oktober er kanelbollens dag!(Foto: Shutterstock )
Du trenger:
- 6 dl melk
- 1 egg
- 50 g fersk gjær
- 2 ½ dl sukker
- 1 ts kardemomme
- 1 ts vaniljesukker
- 15 dl hvetemel
- 150 g meierismør
Fyll:
- 100 g meierismør
- 1 dl sukker
- 2 ss vaniljesukker
- 3 ss kanel
Til pensling:
- 1 egg
- Litt melk
- Perlesukker
Mini En grafikk av en gul, smilende maskot-figur med ett øye og to ben. sier: Vil du teste et annet fyll? Prøv nugatti med hakkede hasselnøtter, eller pistasje-krem med hakkede pistasjnøtter. Nam!!!
Slik gjør du
- Sett smøret ut på kjøkkenbenken, og vent til det får romtemperatur.
- Varm opp melken i en kjelen på svak varme til den er blitt litt lunken. Tilsett egget, og rør godt. Smuldre gjæren oppi blandingen.
- Bland sukker, kardemomme, vaniljesukker og hvetemel i en bakebolle, og rør det sammen med melkeblandingen. Du kan bruke en kjøkkenmaskin eller en sleiv.
- Elt deigen i noen minutter. Tilsett litt mer mel dersom deigen er for klissete.
- Skru ned hastigheten på kjøkkenmaskinen, og ha smøret oppi bollen, litt etter litt. Elt deigen videre til alt smøret er blandet inn og deigen er jevn og fin.
- Legg et kjøkkenhåndkle over bakebollen, og la deigen heve i 1 time. Rør sammen ingrediensene i fyllet.
- Kjevle deigen ut til en stor firkant, og smør fyllet utover den.
- Bruk et pizzahjul eller en kniv til å skjære opp firkanten i like lange strimler. Tvinn strimlene, og surr dem rundt pekefingeren din, så du får en rotete knute. Fest enden under bollene, og legg dem på et stekebrett med bakepapir på.
- Dekk bollene med kjøkkenhåndkleet igjen, og la dem etterheve i 1/2 time. Skru stekeovnen på 225 grader.
- Pensle alle bollene med litt sammenvispet egg og melk, og dryss litt perlesukker over. Stek dem midt i oven i 12–15 min, eller til de er blitt gylne.
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: