Gå til innhold

Oppskrift på blå søtsaker som «trender»

Blåbærplukking er trendy i år, skriver Aftenposten. Her er tre oppskrifter du kan bruke bæret i.

Blåbær-cookies

Disse naturlige lilla cookiene tar av på sosiale medier. Oppskriften gir 12 store cookies.(Foto: Elin Fjelldal )

Du trenger:

  • 135 gram mel
  • 1/2 teskje bakepulver
  • En liten klype salt
  • 80 gram frosne blåbær
  • 90 gram sukker
  • 75 gram usaltet smør (eller plantesmør om du er veganer)
  • 100 gram hvit sjokolade (hakket i biter)

Slik gjør du:

  1. Bland mel, bakepulver og salt i en liten bolle. Sett frem smør, og la det stå til det får romtemperatur og blir mykt.
  2. Ha blåbærene i en liten kjele, og varm dem på middels varme i 3 minutter eller inntil de er myke og oppløst. La blåbærene stå og kjøle seg ned i noen minutter.
  3. Ha smør og sukker i en egen bolle. Pisk med en håndmikser til smørkrem. Blandingen skal være luftig og lys i fargen.
  4. Pisk blåbærene inn i smørkremen. Pisk til blandingen blir helt jevn og dyp lilla.
  5. Rør inn de tørre ingrediensene litt etter litt. Tilsett sjokoladebitene.
  6. Deigen er ganske slapp. Den blir lettere å jobbe med om den får stå 30 minutter i fryseren først. Rull ut omtrent 12 kuler på et brett med bakepapir, og klem dem litt flate.
  7. Stek midt i ovnen på 180 grader i 10–13 minutter.

Nå er blåbærene modne mange steder. Gå ut og plukk selv!

Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette