Oppskrift på blå søtsaker som «trender»
Blåbærplukking er trendy i år, skriver Aftenposten. Her er tre oppskrifter du kan bruke bæret i.
Blåbær-cookies
Disse naturlige lilla cookiene tar av på sosiale medier. Oppskriften gir 12 store cookies.(Foto: Elin Fjelldal )
Du trenger:
- 135 gram mel
- 1/2 teskje bakepulver
- En liten klype salt
- 80 gram frosne blåbær
- 90 gram sukker
- 75 gram usaltet smør (eller plantesmør om du er veganer)
- 100 gram hvit sjokolade (hakket i biter)
Slik gjør du:
- Bland mel, bakepulver og salt i en liten bolle. Sett frem smør, og la det stå til det får romtemperatur og blir mykt.
- Ha blåbærene i en liten kjele, og varm dem på middels varme i 3 minutter eller inntil de er myke og oppløst. La blåbærene stå og kjøle seg ned i noen minutter.
- Ha smør og sukker i en egen bolle. Pisk med en håndmikser til smørkrem. Blandingen skal være luftig og lys i fargen.
- Pisk blåbærene inn i smørkremen. Pisk til blandingen blir helt jevn og dyp lilla.
- Rør inn de tørre ingrediensene litt etter litt. Tilsett sjokoladebitene.
- Deigen er ganske slapp. Den blir lettere å jobbe med om den får stå 30 minutter i fryseren først. Rull ut omtrent 12 kuler på et brett med bakepapir, og klem dem litt flate.
- Stek midt i ovnen på 180 grader i 10–13 minutter.
Nå er blåbærene modne mange steder. Gå ut og plukk selv!
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: