Gå til innhold

Bli med på Tonjes bake-utfordring

En kvinne med langt hår og blomstrete kjole med puffermer sitter og pynter en høy, overdådig sjokoladekake med gullfarget strøssel.

Tonje Johnsens vant «Bakemesterskapet» på NRK. Denne sjokoladekaken er hennes favoritt å bake.(Foto: Tonje Johnsen )

Glad i å bake? Her kan du være med i en morsom konkurranse.

Bake-utfordring

  • Lag Tonjes sjokoladekake. Oppskriften finner du nedenfor.
  • Pynt eller form kaken til temaet «Min interesse». Det kan være en fritidsaktivitet eller noe du liker. Gjør det morsomt!
  • Du kan gjerne samarbeide med venner eller familie.
  • Send bilde av kaken til svar@aftenpostenjunior.no innen 1. mai. Skriv «Bakemester» i e-posten. Husk å skrive navn og adresse. Bildet kan komme i avisen.
  • Tonje Johnsen kårer én vinner som får en fin premie i posten.
En høy, lys sjokoladekake er pyntet med masse røde bær og sjokoladekrem sprøytet som pikekyss på toppen.

Her har Johnsen pyntet kaken på klassisk måte. (Foto: Tonje Johnsen )

Nederst i saken finner du bilder av noen veldig kreative måter Tonje har pyntet den samme sjokoladekaken på!

Du trenger:

Sjokoladekake

  • 4,5 dl hvetemel
  • 4 dl sukker
  • 1 flat ss natron
  • 5 ss kakao
  • 4,5 dl kefir eller kulturmelk
  • 3 ss rømme
  • 125 g smeltet meierismør

Sjokoladekrem

  • 750 g melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 3 ss kakao
  • 1 klype salt
  • 200 meierismør
  • 6 ss kaffe eller kakao

Slik gjør du

  1. Bland mel, sukker, kakao og natron i en stor bolle (eller kjøkkenmaskin).
  2. Ha i kefir/kulturmelk og så rømme. Bland til røren er helt jevn. Smelt smøret på lav varme, og ha oppi røren.
  3. Hell røren over i en smurt kakeform. Du kan bruke liten langpanne eller en rund form som er 22–24 cm bred. Du kan også fordele røren i flere mindre former. Hvis du lager mindre kaker, får de kortere steketid.
  4. Stek kaken på 190 grader i omtrent 40 min. Ikke åpne stekeovn-døren før mot slutten. Avkjøl kaken på rist.
  5. Nå skal du lage sjokoladekremen. Bland melis, kakao, vaniljesukker og salt i en stor bolle eller i kjøkkenmaskin.
  6. Smelt smør og lag/trakt en liten kopp kaffe eller kakao. Bland først inn smør i den tørre blandingen og deretter kaffe eller kakao.
  7. Prøv deg frem til du får en fast og fin krem. Husk at kremen blir stivere når den blir kaldere.
  8. Pynt kaken akkurat som du ønsker!

Sjekk disse sjokoladekakene!

En sjokoladekake er helt ugjenkjennelig, fordi den ser helt ut som en svart Playstation med et Fifa-spill og en spillkonsoll ved siden av.

En kake til en som elsker Playstation ...(Foto: Tonje Johnsen )

En knallrød, rund kake med Coca-Cola-logo på står på et hvitt bord og ovenfor kaken "svever" en Cola-boks og ned fra den renner det "brus" som er laget av sjokolade ned på kaken.

... eller Coca-Cola(Foto: Tonje Johnsen )

En kake er formet som en svart skoeske med en sneaker-sko oppå, i hvitt og rødt, og begge har Nike-logoen på.

... eller spreke sko(Foto: Tonje Johnsen )

En kake med hvit fondant er omgitt av figurer av kjente superhelter, blant annet den grønne Hulken.

... eller superhelter!(Foto: Tonje Johnsen )

Skrevet av:
Aftenposten Junior
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette