Oppskrift: Verdens beste pepperkaker
Hjemmelaget pepperkake-deig er en kjempefin spiselig gave! Rull den inn i bakepapir, og fest sløyfer på endene.(Foto: Elin Fjelldal )
Du trenger:
- 250 g meierismør
- 125 gram lys sirup
- 1 ½ dl kremfløte
- 250 gram melis
- Ca. 500 gram hvetemel
- 2 teskjeer natron
- 2 teskjeer malt nellik
- 1 teskje kanel
- 1 teskje nykvernet pepper
- 100 gram finhakkede mandler
Mini sier: Pepperkakedeig må stå kaldt en stund før du skal bake, så det er lurt å lage den dagen før.
- Varm opp smør, sirup, fløte og melis i en kjele på middels varme. Skru av platen når det begynner å småkoke.
- Avkjøl blandingen, og rør inn alle de andre ingrediensene.
- Kna deigen til alle ingrediensene er godt blandet sammen. Sett deigen i kjøleskapet i 30 minutter.
- Ta ut deigen, og kna den litt på kjøkkenbenken. Tilsett litt mer mel dersom den er for klissete.
- Trill deigen til to pølser som er omtrent 4 cm tykke. Rull dem inn i bakepapir, og bind hyssing rundt endene. Legg rullene i kjøleskapet frem til de skal stekes eller gis bort.
- Steking: Sett stekeovnen på 175 °C. Rull deigen ut av bakepapiret, og legg bakepapiret på et stekebrett.
- Skjær deigen i tynne skiver, og legg dem utover stekebrettet.
- Stek pepperkakene midt i ovnen i 8-10 minutter, til de får gyllen farge.
- Avkjøl kakene litt på stekebrettet før du spiser dem.
Skal du gi deigen i gave? Husk at gaven må ligge i kjøleskapet inntil pepperkakene skal stekes.(Foto: Elin Fjelldal )
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: