Gå til innhold

Oppskrift: Verdens beste pepperkaker

Kjeks servert på en tallerken ved siden av en rull med deig pakket i bakepapir, på en rosa bakgrunn.

Hjemmelaget pepperkake-deig er en kjempefin spiselig gave! Rull den inn i bakepapir, og fest sløyfer på endene.(Foto: Elin Fjelldal )

Du trenger:

  • 250 g meierismør
  • 125 gram lys sirup
  • 1 ½ dl kremfløte
  • 250 gram melis
  • Ca. 500 gram hvetemel
  • 2 teskjeer natron
  • 2 teskjeer malt nellik
  • 1 teskje kanel
  • 1 teskje nykvernet pepper
  • 100 gram finhakkede mandler
Mini sier: Pepperkakedeig må stå kaldt en stund før du skal bake, så det er lurt å lage den dagen før.
  1. Varm opp smør, sirup, fløte og melis i en kjele på middels varme. Skru av platen når det begynner å småkoke.
  2. Avkjøl blandingen, og rør inn alle de andre ingrediensene.
  3. Kna deigen til alle ingrediensene er godt blandet sammen. Sett deigen i kjøleskapet i 30 minutter.
  4. Ta ut deigen, og kna den litt på kjøkkenbenken. Tilsett litt mer mel dersom den er for klissete.
  5. Trill deigen til to pølser som er omtrent 4 cm tykke. Rull dem inn i bakepapir, og bind hyssing rundt endene. Legg rullene i kjøleskapet frem til de skal stekes eller gis bort.
  6. Steking: Sett stekeovnen på 175 °C. Rull deigen ut av bakepapiret, og legg bakepapiret på et stekebrett.
  7. Skjær deigen i tynne skiver, og legg dem utover stekebrettet.
  8. Stek pepperkakene midt i ovnen i 8-10 minutter, til de får gyllen farge.
  9. Avkjøl kakene litt på stekebrettet før du spiser dem.
To innpakkede gavebonboner med grønne og gule bånd mot en rosa bakgrunn.

Skal du gi deigen i gave? Husk at gaven må ligge i kjøleskapet inntil pepperkakene skal stekes.(Foto: Elin Fjelldal )

Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette