En lærer med langt hår, munnbind og blå kjole scanner temperaturen i pannen til en gutt med kort hår og munnbind, mens flere elever står på rekke og venter.

Verden i bilder

Se noe av det som har skjedd Jorden rundt den siste tiden.

En lærer med langt hår, munnbind og blå kjole scanner temperaturen i pannen til en rekke med elever som står foran en klatrevegg.

FEBERTEST: En lærer i Madrid i Spania måtte måle temperaturen til elevene sine da de begynte på skolen igjen. Nå er smitten i Spania på vei ned.

En mann med munnbind og en pose med brødbiter mater en flokk med små aper på en brosteinsgate.

SULTNE: Disse makaker-apene på Bali i Indonesia var vant til å få mat av turister. Men det siste året har det vært få besøkende på grunn av koronapandemien.

En brun ape sitter på en gressdekket bakke og spiser en oransje frukt.

Derfor har apene forlatt skogen de bor i, og tatt seg inn i en landsby hvor de stjeler mat fra menneskehjem.

Fire barn med ansiktsmaske sitter på en dumphuske, foran en vegg med fargerik veggmaling av figurer, ansikter og påskriften "Madcon".

LEKER: Smittetallene i Jakarta i Indonesia er nå de laveste de har hatt siden pandemien startet. Men disse barna har fremdeles på ansiktsmasker på lekeplassen.

En liten hund sitter i et plastbur med metalldør og matskål inni, mens en person løfter buret opp.

FIKK HJELP: Da orkanen Ida traff Louisiana og Mississippi i USA ble mange bygninger, blant annet flere dyrehjem, skadet. Derfor ble ekstra mange dyr hjemløse.

En gruppe mennesker løfter hunde-transportbur med oransje teip opp fra bakken og inn i lasterommet på et fly.

Disse hundene ble fraktet med fly til et dyrehjem i en annen stat, hvor de kan få bedre hjelp. Omtrent 1000 dyr ble flyttet.

En kortklippet Herman Flesvig har på seg blå jakke og oransje t-skjorte, og smiler mot fotografen, ute i en grønn park.

VANT PRIS: Herman Flesvig (29) fikk nylig en ærespris for å ha snakket åpent om at han har ADHD. Flesvig fikk en pengepremie, som han deler med organisasjonen ADHD Norge.

Barn leker i et knallrosa type ballrom hvor gulvet er fylt med objekter som likner fargerikt tuttifrutti-strøssel.

6 STRØSSEL-BAD: Er du glad i is? Da er Museum of Ice Cream (iskrem-museet) i Singapore noe for deg. Her får nemlig alle gjestene spise så mye iskrem de vil. Disse barna lekte i et basseng fylt med leke-strøssel i forrige uke.

Visste du?

Når Chelsea og Tottenham snart møtes i Premier League, har publikum fått beskjed om å sykle til kampen eller ta offentlig transport. Grunnen er at de skal unngå CO₂-utslipp.