Slik lager du kandiserte blomster
Stemorsblomster kan bli til superfin kakepynt.(Foto: Elin Fjelldal )
Har du spiselige blomster i hagen? Da kan du lage din egen kakepynt.
Du trenger:
- Økologiske stemorsblomster
- Finkornet sukker
- Egg
- Flat bakepensel
Husk! Noen blomster er spiselige, og noen er giftige. Sjekk alltid med en voksen om blomsten er spiselig.
Bobbi
Slik gjør du
Tips: Det er lurt å gjøre dette om morgenen, når kronbladene er «duggfriske». Ikke plukk dem av planten før alt annet er klart.
- Skill eggehvite fra eggeplomme. Ha eggehviten i et glass, og visp til den skummer litt.
- Fyll et fat med finkornet sukker.
- Knip av et blomsterhode (uten stilk og grønne blader), og legg det opp ned på bakepapir.
- Pensle blomsten med litt eggehvite, og dypp den i sukkerfatet.
- Løft blomsten forsiktig opp, og legg den med motsatt side opp. Pensle forsiden av blomsten, og dypp den i sukkeret igjen.
- Bruk en gaffel til å forsiktig løfte blomsten over på rent bakepapir. La blomsten tørke der i minst ett døgn, til den er helt inntørket.
- Pynt opp kaker, cupcakes eller iskrem med blomstene! Oppbevar dem i en lufttett boks frem til de skal brukes.
Slik ser blomstene ut når de er ferdig tørket.(Foto: Elin Fjelldal )
Dessert-tips
Trenger du inspirasjon til noen gode cupcakes du kan ha under pynten? Her finner du en digg oppskrift.
Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert: