Gå til innhold

Slik lager du kandiserte blomster

Stemorsblomster kan bli til superfin kakepynt.(Foto: Elin Fjelldal )

Har du spiselige blomster i hagen? Da kan du lage din egen kakepynt.

Du trenger:

  • Økologiske stemorsblomster
  • Finkornet sukker
  • Egg
  • Flat bakepensel
Bobbi sier: Husk! Noen blomster er spiselige, og noen er giftige. Sjekk alltid med en voksen om blomsten er spiselig.

Slik gjør du

Tips: Det er lurt å gjøre dette om morgenen, når kronbladene er «duggfriske». Ikke plukk dem av planten før alt annet er klart.

  1. Skill eggehvite fra eggeplomme. Ha eggehviten i et glass, og visp til den skummer litt.
  2. Fyll et fat med finkornet sukker.
  3. Knip av et blomsterhode (uten stilk og grønne blader), og legg det opp ned på bakepapir.
  4. Pensle blomsten med litt eggehvite, og dypp den i sukkerfatet.
  5. Løft blomsten forsiktig opp, og legg den med motsatt side opp. Pensle forsiden av blomsten, og dypp den i sukkeret igjen.
  6. Bruk en gaffel til å forsiktig løfte blomsten over på rent bakepapir. La blomsten tørke der i minst ett døgn, til den er helt inntørket.
  7. Pynt opp kaker, cupcakes eller iskrem med blomstene! Oppbevar dem i en lufttett boks frem til de skal brukes.

Slik ser blomstene ut når de er ferdig tørket.(Foto: Elin Fjelldal )

Dessert-tips

Trenger du inspirasjon til noen gode cupcakes du kan ha under pynten? Her finner du en digg oppskrift.

Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette