Et portrett tett på Greta Thunberg, med ansiktsmaske på, omgitt av mange reportere med mikrofoner og kameraer.

Dette har skjedd i verden den siste tiden

Klimaaktivisten Greta Thunberg (18) fikk mye oppmerksomhet etter en tale på et klimatoppmøte for unge i Milano i Italia. Hun sa at det eneste verdens ledere har gjort for klimaet, er «bla, bla, bla».

En ung jente med mørkt hår lager et tegn med hånden, som hun holder opp mot et voksent menneskes hånd.

Denne palestinske jenta fra Vestbredden (i Palestina) er døv. Hun og flere andre barn deltok på Den internasjonale dagen for tegnspråk 23. september.

En mann med gul t-skjorte og cowboy-hatt klemmer hodet til en flekkete hest mens en mørkebrun hest med hvit tegning i ansiktet står i forgrunnen.

Brannmannskap prøver å stoppe flammene som sprer seg i Sequoia National Park i California, ifølge nyhetsbyrået NTB. Disse hestene fikk hjelp av frivillige til å komme seg i sikkerhet.

En mann står ved enden av en lang rad med butikkhyller, som alle er helt tomme for varer.

Det er lite mat i hyllene i denne butikken i Manchester i England. Landet sliter med mangel på lastebilsjåfører som kan frakte mat. Det er fordi britene trakk seg ut av EU, og mange arbeidere har returnert til hjemlandene sine.

Elever i Katmandu i Nepal får håndsprit. Etter flere måneder med hjemmeskole på grunn av korona, er endelig skolen åpen igjen.

Fire fly gjør akrobatikk i luften, mens de slipper ut fargepulver som lager røde og blå striper bak flyene.

Flyvere fra den britiske kongelige luftgarden laget luftshow på Malta. De er verdensberømte for akrobatikken med fargerik røyk.

To paraglidere seiler på en blå himmel med isdekkene Mont Blanc i bakgrunnen.

Visste du at Vest-Europas høyeste fjell, Mont Blanc, er blitt én meter lavere, på grunn av klimaendringer? Det viser en ny måling. Fjellet er nå 4807,81 meter høyt.