Gå til innhold

Kjendiser satser på båt-sport

En samling av fire bilder ved siden av hverandre, hvor det til venstre er en mann med turkis t-skjorte og hvitt pannebånd som stirrer oppgitt mot himmelen, og en mann med mørke solbriller og svarte klær som smiler, en mann med blå fotballdrakt og kortklipt hår som ser alvorlig ut, og en mann med caps og hvit drakt med to svartmalte streker på kinnet.

Rafael Nadal, Will Smith, Didier Drogba og Tom Brady.(Foto: Gonzalo Fuentes, Mario Anzuoni, Reuters/NTB. Rui Vieira, Hakim Wright, AP/NTB. )

Kjendisene flokker seg rundt «Havets Formel 1».

Skuespiller Will Smith. Idrettslegende Tom Brady. Tennisspiller Rafael Nadal og fotballspiller Didier Drogba. Hva har disse til felles?

Elektrisk båt-race!

I år ble konkurransen E1 arrangert for første gang. Lagene konkurrerer med hver sin elektriske båt om å kjøre raskest. Kjendisene eier hvert sitt lag. Altså er det ikke de som kjører båtene selv.

Norsk design

Båtene de kjører, er designet av norske Sophi Horne. Racebird er den aller første elektriske racerbåten i verden.

Den kan nå en hastighet på 50 knop, som er 93 kilometer i timen. Det skriver ABC Nyheter. Vanligvs kjører racerbåter på bensin, og det er fortsatt de som går raskest. Noen av disse kan gå opp mot 290 kilometer i timen, ifølge nettstedet Discover Boating.

12. mai konkurrerte el-båtene i Venezia i Italia. Da vant laget til Tom Brady, mens Will Smiths kom på en tredje plass. Det står på E1-seriens nettside.

Skrevet av:
Mina Madeleine Nystuen
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette