Muffins med matcha-krem
Du trenger:
- 100 g smør
- 100 g sukker
- 2 egg
- 100 g hvetemel
- 1 ts vaniljesukker
- 2 ts bakepulver
- Ca. 12 muffinsformer
Frosting:
- 125 g kremost naturell
- 1 ts vaniljesukker
- 50 g meierismør
- 6 dl melis
- Matcha-pulver eller grønn konditorfarge
- Bjørnebær og blåbær
Slik gjør du:
- Smelt smøret i en kjele på lav varme.
- Hell smøret over i en bakebolle, og vent til det har kjølt seg ned.
- Rør inn sukker og egg.
- Tilsett mel, bakepulver og vaniljesukker.
- Rør godt med en visp helt til du får en klumpfri røre.
- Hell røren over i muffinsformene. De skal være litt mer enn halvfulle. Er de for fulle, kan de renne over inni ovnen.
- Stek muffinsene midt i ovnen på 180 grader i omtrent 12 minutter eller til de er gylne. Sjekk om de er gjennomstekte med et lite grillspyd eller lignende.
- Lag glasuren. Ta smøret ut av kjøleskapet, og vent til det er helt mykt.
- Rør sammen smør, melis og vaniljesukker med en mikser. Miks til blandingen blir nesten hvit. Pisk deretter inn kremosten.
- Vi har farget frostingen grønn med en teskje matcha-pulver. Du kan også bruke grønn konditorfarge eller malte pistasjnøtter.
- Sprøyt glasuren på muffinsene. Det er enklest med en sprøytepose, men du kan også smøre utover med en skje.
- Topp muffinsene med favoritt-bærene dine og strøssel.
Matcha er en grønn pulver-te.(Foto: Shutterstock )
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: