Gå til innhold

Muffins med matcha-krem

Tolv identiske muffins med grønn krem, blåbær, bjørnebær og sølvkuler ligger på en knallrosa bordflate.

Du trenger:

  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 2 egg
  • 100 g hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • Ca. 12 muffinsformer

Frosting:

  • 125 g kremost naturell
  • 1 ts vaniljesukker
  • 50 g meierismør
  • 6 dl melis
  • Matcha-pulver eller grønn konditorfarge
  • Bjørnebær og blåbær

Slik gjør du:

  1. Smelt smøret i en kjele på lav varme.
  2. Hell smøret over i en bakebolle, og vent til det har kjølt seg ned.
  3. Rør inn sukker og egg.
  4. Tilsett mel, bakepulver og vaniljesukker.
  5. Rør godt med en visp helt til du får en klumpfri røre.
  6. Hell røren over i muffinsformene. De skal være litt mer enn halvfulle. Er de for fulle, kan de renne over inni ovnen.
  7. Stek muffinsene midt i ovnen på 180 grader i omtrent 12 minutter eller til de er gylne. Sjekk om de er gjennomstekte med et lite grillspyd eller lignende.
  8. Lag glasuren. Ta smøret ut av kjøleskapet, og vent til det er helt mykt.
  9. Rør sammen smør, melis og vaniljesukker med en mikser. Miks til blandingen blir nesten hvit. Pisk deretter inn kremosten.
  10. Vi har farget frostingen grønn med en teskje matcha-pulver. Du kan også bruke grønn konditorfarge eller malte pistasjnøtter.
  11. Sprøyt glasuren på muffinsene. Det er enklest med en sprøytepose, men du kan også smøre utover med en skje.
  12. Topp muffinsene med favoritt-bærene dine og strøssel.
Knallgrønt, finmalt pulver ligger i en haug på en hvit flate.

Matcha er en grønn pulver-te.(Foto: Shutterstock )

Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette