Gå til innhold

Solskjær ferdig som Manchester United-trener

En oppgitt mann i dress slår ut med armene.

Ole Gunnar Solskjær var Manchester United-trener i tre år.(Foto: Carl Recine, Reuters/NTB )

Etter mange tap den siste tiden måtte nordmannen slutte som trener for Manchester United.

Solskjærs siste kamp som trener for de røde djevlene ble 1–4-tapet mot Watford. Manchester United har tapt fem kamper denne sesongen og ligger på 8.-plass i Premier League.

Nå har lederne i klubben bestemt seg for at de ønsker en annen trener enn Solskjær. Nordmannen har trent storklubben i cirka tre år.

I et intervju med klubbens hjemmeside fortalte Solskjær at han var veldig stolt over å ha trent Manchester United, og at det var én av tingene han hadde drømt om.

Ole Gunnar Solskjær (Foto: David Klein, Reuters/NTB) En mann med kort hår og dress smiler. sier: – Jeg tror alle vet at jeg har gitt alt for denne klubben. Denne klubben betyr alt for meg.

Opp- og nedturer

Manchester United har i sine to hele sesonger med Solskjær blitt nummer tre og nummer to i ligaen. Han har også kommet til finalen i Europa League, der det ble tap.

Hans kanskje aller største bragd var da han slo ut Paris Saint-Germain av Champions League etter å ha vunnet 3–1 borte i Paris i 2019.

Men denne sesongen har det ikke gått så bra for Solskjær og United.

En mann i svart treningsjakke smiler og jubler til supporterne.

Ole Gunnar Solskjær jublet med supporterne etter å ha vunnet mot Paris Saint-Germain.(Foto: François Mori, TT NYHETSBYRÅN/sNTB )

Disse kan ta over

Mange store navn nevnes når United nå skal på jakt etter ny trener. Det virker som klubben først skal finne en trener som skal lede dem ut sesongen, før de finner en ny trener til sommeren.

Blant de aktuelle til å ta over fra sommeren er:

  • Zinédine Zidane (tidligere fotballstjerne som har hatt stor suksess som trener i Real Madrid)
  • Mauricio Pochettino (Paris-Saint-Germain)
  • Eric Ten Hag (Ajax)
  • Brendan Rodgers (Leicester)

Før Solskjær var det stjernetreneren José Mourinho som ledet Manchester United.

En smilende mann i blå treningsdress.

Mauricio Pochettino er trener for Paris Saint-Germain, men nevnes som en mulig erstatter for Solskjær. Han har tidligere trent Tottenham.(Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters/NTB )

Skrevet av:
Sindre Trygsland
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette