Gå til innhold

Lag ditt eget OL

Et bilde som er tatt halvveis over vann og halvveis under, i elven Seinen, viser Eiffeltårnet i Paris på en solskinnsdag, og foran på tårnet henger de olympiske ringene.

Her har dere 11 morsomme utfordringer. Skriv ned resultatene underveis, og se hvem som blir vinneren av deres egne olympiske leker!

1. Håndfritt brusløp

Sett opp et bord med plastglass med brus eller vann, ett til hver deltager. Bind hendene på ryggen til alle deltagere og still dere bak en start/målstrek 20 meter unna. Det er om å gjøre å løpe bort, drikke opp brusen og komme tilbake over mål fortest.

2. Få blyanten i flasken

Bind en blyant i enden av en snor, og bind den rundt magen så blyanten henger mellom knærne dine. Sett en flaske på bakken, og få blyanten oppi flasketuten (uten å bruke hendene!) Raskeste vinner.

3. Såpeboble-race

Bli enige om en start- og målstrek, og blås såpebobler. Det er om å gjøre å blåse minst én av såpeboblene sine helt fra start og til mål. Dersom boblen sprekker eller går i bakken før mål, må du tilbake til startstreken for å blåse nye bobler.

4. Hopp mest mulig

Finn frem hoppetau, og begynn å telle!

5. Vannballongvolley

Del i to lag på hver sin side av et nett. Hvert lag skal holde et stort laken mellom seg, og sprette og ta imot en stor vannballong. Ett poeng til motstanderen når vannballongen sprekker!

6. Boblekamp

Alle deltagere får utdelt en bit med bobleplast. Hopp på den, spark og dra. Etter ett minutt får man minus for hver boble som er igjen.

7. Fotballgolf

Det er samme prinsipp som minigolf, bare med fotball. Treff et sted med fotballen på færrest mulig spark. Det kan for eksempel være hagemøbler, vaskebøtter og andre morsomme baner.

8. Blind vannvei

Sett dere i hver deres plaststol/hagestol på en rad bak hverandre med hver sin bøtte, balje eller isboks. Den første på raden skal ha sin bøtte full av kaldt vann. Knyt bind for øynene. Fortest mulig skal dere helle vannet fra den ene bøtten til den andre. Vinnerlaget er dem som har mest igjen til slutt!

9. Et kjempetårn

Bygg det høyest mulige tårnet på fem minutter. Her kan dere velge om det skal være med lego, det dere finner rundt dere eller noe annet. Lykke til!

10. Flipp flasken

Fyll 2 dl vann på en halvlitersflaske. Stå bak et bord med flasken i hånden, og flipp flasken baklengs over bordet. Målet er å få flasken til å bli stående oppreist. Hvem klarer det på færrest kast?

11. Hinderløype

Lag en utfordrende hinderløype med noe du skal over, under, mellom, balansere på eller kaste. Du kan for eksempel bruke rokkeringer, tau, stoler, baller og andre ting du har. Førstemann!

Skrevet av:
Elin Fjelldal,
Kristin Storrusten
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette