Gå til innhold

Fotballspiller står frem som homofil – får masse støtte

Jake Daniels (til høyre).(Foto: News Images, SipaUSA/NTB )

Fotballtalentet Jake Daniels (17) er den eneste aktive mannlige fotballspilleren i Storbritannia som står frem som homofil.

Det er nemlig uvanlig at fotballspillere står frem som homofile. Daniels sier han ønsker å være et forbilde, og at han har visst at han er homofil siden han var fem eller seks år gammel.

– Når du er ung, tenker du at å være fotballspiller og homofil ikke passer sammen. Men når du blir eldre, skjønner du at du ikke kan endre deg. Det funker ikke sånn, sier han til TV-kanalen Sky Sports.

Talent

Daniels spiller for Blackpool, som er på det nest øverste nivået i England. Han er 17 år og et stort talent, men spiller mest på juniorlaget. Han sier det var en lettelse å fortelle familien om at han er homofil.

– Dagen etter spilte vi mot Accrington, og jeg scoret fire mål, sier han.

Daniels sier at det at han scoret fire mål viser hvor lettet han ble etter å ha fortalt familien om at han er homofil

17-åringen har fått masse støtte siden han fortalte om at han er homofil. Store klubber som Manchester United og Liverpool har skrevet meldinger til ham og sagt at de støtter ham og at han er en inspirasjon.

Manchester United og Bruno Fernandes har spilt med reinbuefarget kapteinsbind. Det er for å støtte kampen for like rettigheter for homofile blant annet.(Foto: David Klein, Reuters/NTB )

Mange saker

Det har i mange år vært snakk om hvorfor det er så få mannlige fotballspillere som står frem som homofile. Blant annet VG har skrevet mange saker om temaet.

I en undersøkelse avisen gjorde med idrettsutøvere, svarte nesten halvparten at de tror det ville vært vanskelig å stå frem som homofil i miljøet deres.

Skrevet av:
Sindre Trygsland

Først publisert:

Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette