Gå til innhold

Oppskrift: Jordbær- og vannmelon-sorbet

Jordbæris i en metallform med en isskje, dekorert med friske jordbær, basilikumblader og limebiter på en lys grønn bakgrunn.

Snart er det sommer og istid!(Foto: Elin Fjelldal )

Du trenger

  • 250 g sukker
  • 2 dl vann
  • 2 eggehviter
  • 400 g frosne jordbær
  • 1/4 vannmelon
  • 3 lime
  • 100 g melis
  • En neve basilikumblader

Slik gjør du:

  1. Ha eggehviter, vann og sukker i en kjele. Pisk blandingen litt, og varm den opp på svak varme til sukkeret er løst opp og blir til en sirup. Sirupen skal ikke begynne å boble.
  2. La sirupen kjøle seg helt ned før du fortsetter.
  3. Skjær vannmelonen i biter, og fjern frøene. Skvis saften fra limene.
  4. Ha sirupen og alle de andre ingrediensene i en blender. Kjør til du får en helt jevn blanding.
  5. Hell blandingen over i en brødform eller boks, og sett den i fryseren.
  6. Ta boksen ut hver halvtime og rør litt, frem til isen har stivnet. Da unngår du iskrystaller, og det blir enklere å lage kuler.
Rosa kremet is-substans med myke, bølgende mønster etter en isskje.

Denne isen er laktosefri. Dersom du i tillegg er veganer, kan du bytte ut eggehvitene med noe som heter flytende glukose. (Foto: Shutterstock )

Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette