Oppskrift: Jordbær- og vannmelon-sorbet
Snart er det sommer og istid!(Foto: Elin Fjelldal )
Du trenger
- 250 g sukker
- 2 dl vann
- 2 eggehviter
- 400 g frosne jordbær
- 1/4 vannmelon
- 3 lime
- 100 g melis
- En neve basilikumblader
Slik gjør du:
- Ha eggehviter, vann og sukker i en kjele. Pisk blandingen litt, og varm den opp på svak varme til sukkeret er løst opp og blir til en sirup. Sirupen skal ikke begynne å boble.
- La sirupen kjøle seg helt ned før du fortsetter.
- Skjær vannmelonen i biter, og fjern frøene. Skvis saften fra limene.
- Ha sirupen og alle de andre ingrediensene i en blender. Kjør til du får en helt jevn blanding.
- Hell blandingen over i en brødform eller boks, og sett den i fryseren.
- Ta boksen ut hver halvtime og rør litt, frem til isen har stivnet. Da unngår du iskrystaller, og det blir enklere å lage kuler.
Denne isen er laktosefri. Dersom du i tillegg er veganer, kan du bytte ut eggehvitene med noe som heter flytende glukose. (Foto: Shutterstock )
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: