Konfetti-cookies
Denne oppskriften gir deg 20 store, myke cookies.(Foto: Elin Fjelldal )
Du trenger
- 115 g margarin (romtemperert)
- 2 dl melis
- 2 ss brunt sukker
- 0,5 dl melk
- 2 ts vaniljesukker
- 0,5 ts mandelessens
- 4 dl hvetemel
- 1,5 ts natron
- 1,5 ts bakepulver
- 1,5 ts salt
- 1,5 dl hvit sjokolade i små biter
- 1 dl regnbue-farget strøssel
Bruk fargesterkt strøssel(Foto: Shutterstock )
Slik gjør du
- Skru ovnen på 180 grader.
- Legg bakeark på to stekebrett.
- Finn frem en bakebolle og mikser. Miks smør, melis, brunt sukker og vaniljesukker i et par minutter, til du får en jevn og myk smørkrem.
- Miks inn melk og mandelessens.
- Ha mel, natron, bakepulver og salt oppi bollen. Bland til du får en jevn deig.
- Tilsett hvit sjokolade og strøssel, og bland forsiktig. Ikke bland for mye, for da forsvinner fargen fra strøsselet.
- Bruk to spiseskjeer til å fordele baller med cookie-deig på stekebrettet. Pass på at det er god avstand mellom dem, for de smelter utover når de stekes.
- Stek cookiene midt i ovnen i cirka 10 minutter. De skal være litt myke og såvidt gylne når de er ferdige.
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: