Gå til innhold

Konfetti-cookies

Flate, runde småkaker med fargerike strø spredt utover en gul bakgrunn.

Denne oppskriften gir deg 20 store, myke cookies.(Foto: Elin Fjelldal )

Du trenger

  • 115 g margarin (romtemperert)
  • 2 dl melis
  • 2 ss brunt sukker
  • 0,5 dl melk
  • 2 ts vaniljesukker
  • 0,5 ts mandelessens
  • 4 dl hvetemel
  • 1,5 ts natron
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1,5 ts salt
  • 1,5 dl hvit sjokolade i små biter
  • 1 dl regnbue-farget strøssel
Fargerikt nærbilde av små sukkerkuler i ulike farger som dekker hele flaten.

Bruk fargesterkt strøssel(Foto: Shutterstock )

Slik gjør du

  1. Skru ovnen på 180 grader.
  2. Legg bakeark på to stekebrett.
  3. Finn frem en bakebolle og mikser. Miks smør, melis, brunt sukker og vaniljesukker i et par minutter, til du får en jevn og myk smørkrem.
  4. Miks inn melk og mandelessens.
  5. Ha mel, natron, bakepulver og salt oppi bollen. Bland til du får en jevn deig.
  6. Tilsett hvit sjokolade og strøssel, og bland forsiktig. Ikke bland for mye, for da forsvinner fargen fra strøsselet.
  7. Bruk to spiseskjeer til å fordele baller med cookie-deig på stekebrettet. Pass på at det er god avstand mellom dem, for de smelter utover når de stekes.
  8. Stek cookiene midt i ovnen i cirka 10 minutter. De skal være litt myke og såvidt gylne når de er ferdige.
Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette