Gå til innhold

Norge vant EM-gull etter vill avslutning

Mange spillere i blå trøyer holder opp et stort gullfat, og jubler foran en tribune. Beate Oma Dahle, NTB

Vant EM-gull etter vill avslutning

Det så ut til å gå galt, men Norge snudde og vant EM-finalen mot Danmark.

To spillere i røde drakter prøver å takle en spiller i blå drakt som holder en håndball. Beate Oma Dahle, NTB

Norge lå under med fire mål, og det så ut til å bli en stor skuffelse mot Danmark i EM-finalen. Så begynte Norge å storspille.

Flere glade håndballspillere med mørkeblå drakter jubler, gliser og klemmer.Beate Oma Dahle, NTB

Norge vant EM-gull med 27–25. Nora Mørk, Katrine Lunde og Stine Ruscetta Skogrand jublet vilt etter å ha slått Danmark i finalen.

Nora Mørk, i blå drakt, hopper langt mens hun kaster, og roper ut noe. Beate Oma Dahle, NTB

– Vi var bak store deler av kampen. Nå er jeg bare stolt og skjønner egentlig ikke helt hvordan vi gjorde det, sa Nora Mørk til Viaplay.

To menn med mørkeblå drakter og caps står på et podium, smiler og holder hver sin pokal.Hussein Malla, AP/NTB

Nektet han å høre på sjefen?

Max Verstappen (til venstre) og lagkamerat Sergio Perez ble nummer én og tre i helgens Formel 1-løp i De forente arabiske emirater.

En ung mann med svart kføredrakt og Red Bull-logoer på går jublende fordi tre hvitkledde emirater.Kamran Jebreili, AP/NTB

Max Verstappen hadde allerede vunnet VM, men det er blitt mye snakk om noe han gjorde i forrige race.

En racerbil med Red Bull-logo på kjører raskt på en bane mens det er rød solnedgang i bakgrunnen.Florent Gooden, Imago/NTB

Verstappen fikk beskjed om å slippe forbi en lagkamerat på slutten av løpet, ifølge VG. Slik skulle lagkameraten få flere poeng og kanskje bli nummer to sammenlagt.

Nærbilde av en svart racerbil med gul front som kjører ut av en sving. Amr Alfily, Reuters/NTB

Verstappen lot ikke lagkameraten slippe forbi. Og skal ha sagt at han ikke ville bli spurt om det igjen, ifølge flere aviser.

En tennisspiller med rød skjorte og hvit pannebånd forsøker å nå en ball og strekker seg så lang han klarer.Antonio Calanni, AP/NTB

Tapte finalen

Casper Ruud (23) har hatt en fantastisk sesong. Nylig spilte han seg til nok en stor finale: ATP-sluttspillet. ATP er en turnering der de aller beste i verden møtes.

En mann med svart hår og hvit trøye holder opp en enorm pokal mens noe fyrverkeri skyter opp. Guglielmo Mangiapane, Reuters/NTB

I finalen tapte han til slutt mot Novak Djokovic, som er en av tidenes beste spillere.

Antonio Calanni, AP/NTB

Ruud har også spilt i finalen i de store turneringene French Open og US Open denne sesongen. Han er rangert som den tredje beste spilleren i verden.

Ruud, iført rød T-skjorte og hvitt pannebånd, går inn på banen og ser til siden, mot en stor pokal.Guglielmo Mangiapane, Reuters/NTB

Ruud har ennå ikke vunnet noen av de aller største turneringene. Men kanskje skjer det neste år?