Gå til innhold

Hjemmelagde pizzasnurrer

Her har vi laget vegetar-snurrer med sopp, oliven, soltørkede tomater og fetaost. Men du kan bruke det du vil!(Foto: Elin Fjelldal )

Dette trenger du:

  • 25 gram gjær
  • 4 dl lunkent vann
  • 2 spiseskjeer olje
  • 1 teskje salt
  • 5 dl grovt mel
  • 5 dl hvetemel
  • Pizzasaus
  • Oregano
  • Revet ost
  • Valgfri topping

Oppskriften gir omtrent 20 pizzasnurrer.

Her har vi laget vegetar-snurrer med sopp, oliven, soltørkede tomater og fetaost. (Foto: Elin Fjelldal )

Slik gjør du

  1. Smuldre gjæren i en bolle med lunkent vann. Bland inn olje og salt. Hell i melet litt etter litt, og rør godt underveis. Stopp dersom deigen begynner å bli hard.
  2. Kna deigen litt. Legg et kjøkkenhåndkle over bollen, og la deigen heve i minst 1 time.
  3. Dryss mel på kjøkkenbenken. Kna deigen i noen minutter. Så kjevler du den til en firkant.
  4. Smør et tynt lag med pizzasaus utover hele firkanten. Så legger du på all den toppingen du ønsker å ha som pizzafyll.
  5. Rull firkanten sammen til en lang pølse. Bruk en saks eller en kniv til å kappe denne i like store stykker. De bør være omtrent 3 cm tykke.
  6. Legg snurrene flatt på et brett med bakepapir, og la dem heve der en halvtime.
  7. Dryss litt revet ost på toppen av snurrene.
  8. Pizzasnurrene stekes midt i ovnen på 220 grader i 10–15 minutter. Ta dem ut når de er gylne og osten er smeltet.
Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette