Hjemmelagde pizzasnurrer
Dette trenger du:
- 25 gram gjær
- 4 dl lunkent vann
- 2 spiseskjeer olje
- 1 teskje salt
- 5 dl grovt mel
- 5 dl hvetemel
- Pizzasaus
- Oregano
- Revet ost
- Valgfri topping
Oppskriften gir omtrent 20 pizzasnurrer.
Her har vi laget vegetar-snurrer med sopp, oliven, soltørkede tomater og fetaost. (Foto: Elin Fjelldal )
Slik gjør du
- Smuldre gjæren i en bolle med lunkent vann. Bland inn olje og salt. Hell i melet litt etter litt, og rør godt underveis. Stopp dersom deigen begynner å bli hard.
- Kna deigen litt. Legg et kjøkkenhåndkle over bollen, og la deigen heve i minst 1 time.
- Dryss mel på kjøkkenbenken. Kna deigen i noen minutter. Så kjevler du den til en firkant.
- Smør et tynt lag med pizzasaus utover hele firkanten. Så legger du på all den toppingen du ønsker å ha som pizzafyll.
- Rull firkanten sammen til en lang pølse. Bruk en saks eller en kniv til å kappe denne i like store stykker. De bør være omtrent 3 cm tykke.
- Legg snurrene flatt på et brett med bakepapir, og la dem heve der en halvtime.
- Dryss litt revet ost på toppen av snurrene.
- Pizzasnurrene stekes midt i ovnen på 220 grader i 10–15 minutter. Ta dem ut når de er gylne og osten er smeltet.
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: