Gå til innhold
Aftenposten junior skole
Aftenposten junior skole

Spør eksperten

– Jeg hater å rydde rommet

Hei!

Jeg hater å rydde rommet. Hvordan kan det bli litt gøyere å gjøre det?

Hilsen jente (9)

  • Spør eksperten
  • Aftenposten Junior
  • Boks 1178 Sentrum
  • 0107 Oslo
Helsesykepleier

Per Arthur Andersen

Er du lei deg, trist, glad eller forelsket? Jeg svarer blant annet på spørsmål om forelskelse, mobbing, seksualitet, kropp og forholdet til foreldrene dine.

Her er jeg helt enig med deg, det er ikke gøy å rydde. Jeg misunner litt de som er glad i å rydde.

Noe som kan gjøre det lettere, er å rydde jevnlig. Om vi venter lenge med å rydde og rotet er blitt stort, er det tyngre å starte ryddingen.

Rot riktig

Det kan også være greit å holde orden på rotet. Ta for eksempel klær. Hvis de slenges over alt i rommet, blir det gjerne litt tyngre å rydde dem. Men ligger de på samme plass, kan det være lettere å starte ryddingen.

Så å rydde jevnlig er én ting, men det å rote riktig kan også gjøre ting litt lettere. Det høres kanskje litt rart ut å rote riktig, men har du oversikt over ditt rot, er det lettere å rydde det.

Spill musikk, dans og syng!

Når det gjelder å få det gøyere, så må du blande inn litt ting som du synes er gøy i ryddingen. Rydding blir kanskje aldri det gøyeste du gjør, men litt gøyere kan det bli.

Som for eksempel å spille musikk når du rydder, synge og danse mens du rydder, kan lette litt på stemningen. Jeg, for eksempel, støvsuger og hører på musikk, da blir det lettere å støvsuge.

Blir du mer fornøyd?

Noe annet du også må gjøre, er å se litt etter når du er ferdig med å rydde. Hvor godt det egentlig er når det er ryddig og oversiktlig rundt deg. Når ryddingen er gjort, og når vi blir klar over den, ser vi også gjerne hvor godt det er å rydde.

Hilsen Helsebror

Skrevet av:
Per Arthur Andersen

Først publisert:

Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette