Lag selv: Din helt egen «Dubai-sjokolade»
Har du hørt om «Dubai-sjokolade» før? Den tykke sjokoladeplaten med crunchy fyll er en stor hit akkurat nå. Men den er både dyr og vanskelig å få tak i. Slik lager du din egen! (Foto: Shutterstock )
Du trenger
- Silikonform til sjokoladeplate
- 400 g kokesjokolade
- 2,5 dl pistasj-krem
- 3,5 dl kataifi (kan kjøpes i matbutikker med varer fra Tyrkia eller Midtøsten)
- 1 ss tahini
- 3 ss usaltet smør
Dette gir deg nok til to tykke sjokoladeplater.
Slik ser ustekt kataifi ut. (Foto: Shutterstock )
Dersom du ikke finner ...
- kataifi, kan du kjøpe filodeig, steke den og raspe den med et rivjern.
- pistasjkrem og tahini, kan du bruke Nutella, og tilsette hakkede pistasjnøtter.
Slik gjør du
- Smelt halvparten av sjokoladen over et vannbad (i en bolle som du setter over en kjele med varmt vann). Det kan være fint å få hjelp av en voksen til dette.
- Hell den oppi sjokoladeformen, og dunk den litt mot kjøkkenbenken, så luftboblene i sjokoladen forsvinner. Vipp formen litt rundt, slik at sjokoladen også dekker kantene.
- Sett formen i kjøleskapet, så sjokoladen stivner.
- Hakk eller knus kataifien i små biter. Smelt smøret i en panne på middels varme, og tilsett kataifien. Stek til den har fått litt gyllen farge. Pass på å røre rundt, så det ikke brenner seg.
- Ha tahinien og pistasjkremen i en bakebolle, og bland inn kataifien. Du skal få en jevn, grønn grøt.
- Ha fyllet oppi sjokoladeformen. Trykk det forsiktig nedi, slik at du ikke knekker sjokoladeformen, men samtidig får ut all luften.
- Smelt den andre halvparten av sjokoladen, og hell den over formen, så sjokoladeplaten får en tykk og tett bunn.
- Sett formen tilbake i kjøleskapet i rundt en time før du nyter første bit.
- Skrevet av:
- Aftenposten Junior
- Først publisert:
- Sist oppdatert: