Gå til innhold

Lag selv: Din helt egen «Dubai-sjokolade»

En brun sjokoladeplate med et grønt fyllt ligger delt på en grønn bordplate med pistasjnøtter og hakket sjokolade rundt.

Har du hørt om «Dubai-sjokolade» før? Den tykke sjokoladeplaten med crunchy fyll er en stor hit akkurat nå. Men den er både dyr og vanskelig å få tak i. Slik lager du din egen! (Foto: Shutterstock )

Du trenger

  • Silikonform til sjokoladeplate
  • 400 g kokesjokolade
  • 2,5 dl pistasj-krem
  • 3,5 dl kataifi (kan kjøpes i matbutikker med varer fra Tyrkia eller Midtøsten)
  • 1 ss tahini
  • 3 ss usaltet smør

Dette gir deg nok til to tykke sjokoladeplater.

Noe som ser ut som lyse, tynne nudler ligger i en trebolle.

Slik ser ustekt kataifi ut. (Foto: Shutterstock )

Dersom du ikke finner ...

  • kataifi, kan du kjøpe filodeig, steke den og raspe den med et rivjern.
  • pistasjkrem og tahini, kan du bruke Nutella, og tilsette hakkede pistasjnøtter.
To delte plater med tykk melkesjokolade med en grønt fyll med knasende biter i ligger oppdelte på en trefjøl.

Slik gjør du

  1. Smelt halvparten av sjokoladen over et vannbad (i en bolle som du setter over en kjele med varmt vann). Det kan være fint å få hjelp av en voksen til dette.
  2. Hell den oppi sjokoladeformen, og dunk den litt mot kjøkkenbenken, så luftboblene i sjokoladen forsvinner. Vipp formen litt rundt, slik at sjokoladen også dekker kantene.
  3. Sett formen i kjøleskapet, så sjokoladen stivner.
  4. Hakk eller knus kataifien i små biter. Smelt smøret i en panne på middels varme, og tilsett kataifien. Stek til den har fått litt gyllen farge. Pass på å røre rundt, så det ikke brenner seg.
  5. Ha tahinien og pistasjkremen i en bakebolle, og bland inn kataifien. Du skal få en jevn, grønn grøt.
  6. Ha fyllet oppi sjokoladeformen. Trykk det forsiktig nedi, slik at du ikke knekker sjokoladeformen, men samtidig får ut all luften.
  7. Smelt den andre halvparten av sjokoladen, og hell den over formen, så sjokoladeplaten får en tykk og tett bunn.
  8. Sett formen tilbake i kjøleskapet i rundt en time før du nyter første bit.
Skrevet av:
Aftenposten Junior
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette