Gå til innhold

Sterke kattemeninger

Dyrlege Ola skrev at katter er egoistiske og ikke elsker mennesker. Det har mange lesere reagert på. Her er noen av meningene:

Katter er også menneskets beste venn!

Det Ola skrev, traff meg hardt. Jeg tror det skapte forvirring og usikkerhet rundt det å skaffe seg katt. Jeg kan i hvert fall anbefale katt som kjæledyr og familiemedlem!

Det finnes forskjellige hunde- og katteraser. Noen egner seg ikke som familiehunder. Men det er flere som gjør det. Katteraser som ragdoll, bengal og maine coon er veldig sosiale. De trives rundt folk og andre dyr.

Når du får katt, blir du på en måte forelder til den lille kattungen. Hvis katter ikke hadde elsket oss, hadde de holdt seg unna og ikke skapt et bånd med oss.

Mathea (12)

En jente med langt, brunt hår og grå genser smiler og på skulderen hennes er det en hvit katt.

Mathea og ragdoll-kattungen Angel

Fikk trøst

Jeg ble veldig lei meg da dere skrev at katter ikke elsker deg. Den dagen jeg leste det Ola skrev, satt faktisk katten min Junior der sammen med meg. Da han merket at jeg så på ham og var trist, satte han seg nærmere meg og trøstet meg!

Jeg er sikker på at mange katter ELSKER eierne sine! Junior har til og med knyttet bånd med en bamse. Da tror jeg at det er mulig at Ola har tatt feil!

Celin (10)

Katter er ikke egoistiske

Min katt Spragle kommer og mjauer på rommet mitt og vil ha mye kos fra mamma når jeg er borte. Så jeg tror han foretrekker meg av alle i familien.

Kanskje katter er egoistiske, men da er hunder også det! Det jeg sier, er at KATTER IKKE ER EGOISTISKE DYR! Jeg tror katter kan elske mennesker.

Emma (11)

Man må kunne skrive negativt om katter!

I Aftenposten Junior skrev noen at det er unødvendig å skrive negativt om katter fordi katteelskere leser.

Det synes jeg blir feil. Avisen må kunne skrive om katter og andre ting, selv om noen kanskje blir lei seg. Ingen skal prøve å såre andre eller være slemme, men det må gå an å skrive negativt om katter selv om noen ikke liker det.

Liv

Ikke skriv negativt om katter

Jeg har en katt, og det har flere i klassen min. Men noen har hund, og de skriver på tavlen at hunder er best, og at hunder er søte. Nesten ingen skriver at katter er best. Det syntes jeg er urettferdig.

Eli (8)

En ung jente med blondt hår holder en svart katt i armene og smiler.

Eli og Dixie(Foto: Privat )

Enig med Elise

Katten min Fifty kan bite og klore og være veldig slem, men jeg vet at hun bryr seg om meg, fordi når jeg ser på TV, setter hun seg på fanget mitt og masserer magen min! Fifty følger med når mamma går kveldstur med hunden vår.

Katter er langt fra egoistiske, for hun kommer til meg når jeg gråter, og legger seg oppå dynen min når jeg er syk.

Én gang fanget Fifty en mus og la den foran meg på rommet mitt som en gave til meg!

Tilda (13)

Skrevet av:
Kristin Storrusten
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette