Gå til innhold

– Ikke rettferdig

En kvinne løper over en strand med en tung ball på skulderen og et konsentrert ansiktsuttrykk.

Mestrenes mester er et program der tidligere idrettsstjerner konkurrerer mot hverandre i mange forskjellige øvelser.(Foto: Espen Winther, NRK )

Dette er et leserinnlegg. Meningene i tekstene tilhører den som har skrevet teksten.

Hvorfor skal jentene i Mesternes mester på NRK løfte 20 kilo og guttene 30 kilo? Det er jo ikke rettferdig! Jentene har jo 10 kilo mindre. Jeg synes det burde være rettferdig!

Hilsen Sofia

Dette svarer NRK

Tusen takk for et viktig spørsmål, Sofia.

Det vil stort sett alltid være fysiske forskjeller mellom kvinner og menn. Det er noe vi er veldig oppmerksomme på. Gjennom alle sesonger har vi jobbet med å jevne ut ulikhetene på best mulig måte.

Hver konkurranse diskuteres i et team på fire til seks personer. De som lager konkurransene i Mesternes mester jobber til daglig på Olympiatoppen, der tester av ulike konkurranser er en del av det daglige arbeidet. I noen av øvelsene anbefaler de å ha ulik vekt ut ifra kjønn. I andre øvelser justeres det for hver deltager etter vekt og høyde. Vi har også noen ganger egne heat for guttene og jentene.

Så alt vi gjør, er ut ifra ønsket om at det skal bli mest mulig likt og rettferdig. Vi håper du får en fin sesong sammen med oss i Mesternes mester!

Hilsen Pia Basberg, NRK

Skrevet av:
Aftenposten Junior
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette