Gå til innhold

Ber politikerne hjelpe barna på Gazastripen

En gutt og en jente i vinterklær står foran en port foran et gulaktig murbygg og holder opp plakater de har skrevet.

Herman (12), Lilja (11) og flere elever fra Marienlyst skole i Oslo streiket foran Stortinget. (Foto: Mina Madeleine Nystuen )

Det er viktig at barn bryr seg, mener Herman og Lilja. Sammen med en gjeng fra klassen streiket de for barna som lider på Gazastripen.

«Jonas, hør, barn i Gaza dør!»

Det ropte en gjeng 7.-klassinger utenfor Stortinget i Oslo tidlig onsdag morgen. De vil at statsminister Jonas Gahr Støre og de andre politikerne skal gjøre mer for at det skal bli fred.

– Vi vil ha våpenhvile. Vi vil ikke at sivile skal bli drept. Det er ikke lov å drepe så mange sivile, det er en krigsforbrytelse, sier Lilja (11).

– Vi ville gjøre noe. Vi tenkte på alle barna som dør, og at det er viktig at vi som er barn, trår til, sier Herman (12).

Rundt 12 barn med vinterklær sitter på bakken foran et rekkverk i mur og holder plakater.

Denne gjengen streiket utenfor Stortinget. Mange politikere gikk forbi dem på vei til jobb denne morgenen. (Foto: Mina Madeleine Nystuen )

Tror de voksne hører

Herman sier de har lært om krigen på skolen og har brukt en uke på å planlegge streiken – i skjul for lærerne. Istedenfor å dra på skolen denne morgenen møttes de foran Stortinget i Oslo, der politikerne som styrer landet, jobber. Der satt de seg ned med plakater og ropte slagord.

– Jeg tror voksne hører mer på barn. For når barn stiller opp, da vet de hvor viktig det er at det blir fred. Hvis barn i hele verden engasjerer seg, tror jeg ting skjer raskere, sier Herman.

Han synes det er forferdelig å høre om det som skjer på Gazastripen.

– Det er vanskelig å tenke på, det er helt grusomt. Det er en vanskelig konflikt, det er derfor vi ville streike for barna og ikke for et land, sier han.

En gutt med gul hettegenser og kortklipt svart hår smiler litt ved siden av en gutt som står med ryggen til i svart boblejakke og kort, mørkt hår

Disse guttene og flere hundre andre demonstrerte mot krigen i Irun i Spania. (Foto: Javi Julio, Sopa Images via Zuma Press Wire )

Visste du?

Vannmelon-emojien brukes som symbol for Palestina på sosiale medier. Kilde: VG

Skrevet av:
Kari Mette Hole
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette