Gå til innhold
Scott Garfitt, AP/NTB

Verden i bilder: Uke 21

Her får du se bilder av ting som har skjedd over hele verden den siste tiden.

KCNA, AP/NTB

Regjeringen i Nord-Korea delte nylig bilder av landets leder som besøker et apotek. Landet rapporterte nylig om koronasmitte for første gang. Siden er flere hundre tusen blitt smittet. Landet har ingen vaksiner og har nå innført strenge regler for å bekjempe viruset. Det skriver Aftenposten.

Ebrahim Noroozi, AP/NTB

Nylig bestemte Taliban at alle kvinner i Afghanistan må ha på seg burka (et helt dekkende plagg) når de går ut. Mange kritiserer at regelen er tilbake. Da ordren kom, sa Taliban også at kvinner som ikke har viktig jobb, «heller bør holde seg hjemme», ifølge Aftenposten.

Muhammed Enes Yildirim, Anadolu Agency/ABACA/NTB

En jente poserer foran en fotograf i klasserommet sitt i Kampala i Uganda. Hun er én av totalt 700 muslimske barn på skolen, som også er et barnehjem. Nesten halvparten av barna som bor der, er flyktninger fra Somalia.

Ted S. Warren, AP/NTB

Nylig kunne man se både måneformørkelse og «blodmåne». Måneformørkelse betyr at Jorden er mellom Solen og Månen, dermed kommer ikke lys fra Solen på Månen. Det er også derfor Månen blir oransje/rød og kalles for «blodmåne».

Scott Garfitt, AP/NTB

Sigrids andre album, «How to Let Go», ligger nå på annenplass på den britiske topp 100-lista i Storbritannia. Det er det bare ett norsk band som har klart før.

Mykhajlo Fedorov, Twitter

Krigen gjør det vanskelig for Ukraina å tjene penger på de samme tingene som de gjorde før. Samtidig koster krigen mye penger. Derfor har landet funnet noen nye måter å tjene penger på. Én av dem er kryptokunst, skriver nettstedet E24. Disse ATV-ene skal være kjøpt for krypto-penger. Bildet ble delt av Ukrainas digitaliseringsminister.

Balenciaga

Luksusmerket Balenciaga lanserte nylig en «helt ødelagt» sko som har fått mye oppmerksomhet. Pris: 15.000 kroner. Mange kritiserer merket for at de gjør det trendy for rike mennesker å se «fattigslige» ut.