Slik lager du vafler
Nam! Nesten ingenting er så godt som nystekte vafler etter en tur på ski eller til fots.
Du trenger:
- 100 g meierismør
- 4 dl hvetemel
- 1 teskje bakepulver
- ½ teskje natron
- 1 dl sukker
- 1 teskje vaniljesukker
- 1 teskje kardemomme
- ½ teskje salt
- 1 dl helmelk
- 3 dl kulturmelk
- 2 dl lettrømme
- 2 egg
Du kan også bruke glutenfritt mel og laktosefrie meieriprodukter i oppskriften!
Bobbi sier: Tips! Del vaffelrøren i flere boller, og tilsett konditorfarge. Hell røren i jernet i et mønster, for eksempel regnbue. Eller ha litt gul konditorfarge i røren, og svart konditorfarge i en kopp med røre. Så kan du lage emojier!
Slik gjør du:
- Smelt smøret på lav varme.
- Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en bolle.
- Hell i vanlig melk, kulturmelk, rømme, egg og smeltet smør. La vaffelrøren stå i 15 minutter før du steker vaflene.
- Varm vaffeljernet. Pensle det med litt smør før stekingen begynner. Legg vaflene på rist når de er stekt, dersom du liker at de er litt sprø. Legg dem oppå hverandre om du liker at de er myke.
- Server vaflene mens de er varme, med alt det du liker best oppå.
Visste du?
Den norske vaffelen er egentlig svensk, og det finnes utallige oppskrifter på den. 25. mars er «vaffelens dag».
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: