Oppskrift: Hvit gløgg
Du trenger:
- 1 liter eplejuice
- 2 spiseskjeer nellikspiker
- 3 kanelstenger
- 3 skiver fersk ingefær
- 2 stk stjerneanis
- 2 spiseskjeer honning
- 3 sitronskiver
- 1/2 pære
- Perlesukker og kanel til pynt
Slik gjør du:
- Ha alle ingrediensene i en kjele, og varm opp blandingen på lav varme. La gløggen stå med lokk på i 20 minutter.
- Hell gløggen gjennom en sikt før du serverer den.
- Vil du pynte glassene litt? Smør litt sitronsaft på kanten av glassene, og dypp dem i en blanding av perlesukker og kanel.
- Ha en pæreskive oppi hvert glass, og hell gløggen over.
Junior Animert, lilla maskot med rød nisselue på lyseblå bakgrunn. sier: Vil du gi gløggen i gave? Fisk sitronskivene og ingefær-bitene ut av kjelen, og vent til blandingen er avkjølt. Hell gløggen (med krydderet) over på en ren glassflaske. Fest en etikett på flasken, og pynt med en sløyfe. Husk å oppbevare flasken kaldt frem til gløggen skal drikkes.
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: