Marsipan-kyllinger til påske
Denne oppskriften gir deg tre store kyllinger.(Foto: Elin Fjelldal )
Du trenger:
- 125 gram mandelmel
- 125 gram melis
- 1 eggehvite
- Konditorfarge (gul og rød)
- Kakepynt-øyne
Slik gjør du
- Begynn med å blande mandelmel og melis. Spar på noe av blandingen i en kopp.
- Skill eggeplomme fra eggehvite. Tilsett eggehviten litt etter litt, og kna deigen underveis. Stopp når du har en deig som er akkurat seig nok til at den kan formes uten å smuldre. Blir den for tørr, kan du tilsette en teskje vann.
- Tilsett noen dråper gul konditorfarge, og kna deigen til fargen blir jevn og så gul som du ønsker.
- Legg et par spiseskjeer med marsipan til side, og drypp litt rød konditorfarge oppi. Kna den til den får en jevn oransje farge.
- Form marsipanen til runde kuler. Form to bitte små kuler og to avlange, som du trykker inn i kroppen for å lage føtter og vinger.
- Lag bitte små oransje, avlange former til nebb og hanekam. Fest øynene til slutt.
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: