Gå til innhold

Marsipan-kyllinger til påske

Tre små, gule kyllingfigurer plassert på en turkis bakgrunn.

Denne oppskriften gir deg tre store kyllinger.(Foto: Elin Fjelldal )

Du trenger:

  • 125 gram mandelmel
  • 125 gram melis
  • 1 eggehvite
  • Konditorfarge (gul og rød)
  • Kakepynt-øyne

Slik gjør du

  1. Begynn med å blande mandelmel og melis. Spar på noe av blandingen i en kopp.
  2. Skill eggeplomme fra eggehvite. Tilsett eggehviten litt etter litt, og kna deigen underveis. Stopp når du har en deig som er akkurat seig nok til at den kan formes uten å smuldre. Blir den for tørr, kan du tilsette en teskje vann.
  3. Tilsett noen dråper gul konditorfarge, og kna deigen til fargen blir jevn og så gul som du ønsker.
  4. Legg et par spiseskjeer med marsipan til side, og drypp litt rød konditorfarge oppi. Kna den til den får en jevn oransje farge.
  5. Form marsipanen til runde kuler. Form to bitte små kuler og to avlange, som du trykker inn i kroppen for å lage føtter og vinger.
  6. Lag bitte små oransje, avlange former til nebb og hanekam. Fest øynene til slutt.
Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette