Minipizza med hvit og rød saus
Om dere lager minipizzaer, kan alle steke sin favoritt.
Oppskrift: Pizzabunn
Dette trenger du:
- 25 gram fersk gjær (en halv pakke)
- 2 spiseskjeer olje
- 1 liten teskje salt
- 1,75 dl vann (lunkent)
- 5 dl hvetemel
Slik gjør du:
- 1Smuldre gjæren i en bolle med lunkent vann. Bland så inn alle de tørre ingrediensene.
- 2Tilsett melet litt etter litt. Stopp hvis deigen blir hard og tørr.
- 3Kna deigen litt i bollen.
- 4Strø litt mel oppå deigen, og legg et kjøkkenhåndkle over bollen. La deigen heve i minst 1 time.
Minipizza med rød saus(Foto: Elin Fjelldal )
Fyll på minipizza med rød saus:
- 1 boks pizzasaus
- Mozzarella (ost)
- Oregano (krydder)
- Rødløk
- Pepperoni
Minipizza med hvit saus(Foto: Elin Fjelldal )
Fyll på minipizza med hvit saus:
- 1 boks Crème fraîche
- Mozzarella (ost)
- Spekeskinke
- Rødløk
- Pinjekjerner
Slik fikser du pizzaene:
- Del deigen i tre like store stykker, og kna disse runde. Bruk hendene eller en kjevle til å forme dem flate. Husk å bruke mye mel så ikke de setter seg fast i underlaget.
- Bruk en spiseskje til å smøre ønsket pizzasaus utover bunnen.
- Del mozzarella-osten i store biter, og strø den oppå bunnen.
- Legg på resten av fyllet.
- Stek pizzaen på 220 grader i 10 minutter eller til bunnen er gyllen og osten er helt smeltet.
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: