Gå til innhold

Minipizza med hvit og rød saus

To hvite fat med hver sin pizza oppå, én med hvit saus og én med rød saus, ligger på en knalloransje bakgrunn.

Hvilken er din favoritt? Rød eller hvit pizza?(Foto: Elin Fjelldal )

Om dere lager minipizzaer, kan alle steke sin favoritt.

Oppskrift: Pizzabunn

Dette trenger du:

  • 25 gram fersk gjær (en halv pakke)
  • 2 spiseskjeer olje
  • 1 liten teskje salt
  • 1,75 dl vann (lunkent)
  • 5 dl hvetemel

Slik gjør du:

  1. 1Smuldre gjæren i en bolle med lunkent vann. Bland så inn alle de tørre ingrediensene.
  2. 2Tilsett melet litt etter litt. Stopp hvis deigen blir hard og tørr.
  3. 3Kna deigen litt i bollen.
  4. 4Strø litt mel oppå deigen, og legg et kjøkkenhåndkle over bollen. La deigen heve i minst 1 time.
Et hvitt fat med en pizza med rød saus og ruccola oppå, ligger på en knalloransje bakgrunn.

Minipizza med rød saus(Foto: Elin Fjelldal )

Fyll på minipizza med rød saus:

  • 1 boks pizzasaus
  • Mozzarella (ost)
  • Oregano (krydder)
  • Rødløk
  • Pepperoni
Et hvitt fat med en pizza med hvit saus og ruccola oppå, ligger på en knalloransje bakgrunn.

Minipizza med hvit saus(Foto: Elin Fjelldal )

Fyll på minipizza med hvit saus:

  • 1 boks Crème fraîche
  • Mozzarella (ost)
  • Spekeskinke
  • Rødløk
  • Pinjekjerner

Slik fikser du pizzaene:

  1. Del deigen i tre like store stykker, og kna disse runde. Bruk hendene eller en kjevle til å forme dem flate. Husk å bruke mye mel så ikke de setter seg fast i underlaget.
  2. Bruk en spiseskje til å smøre ønsket pizzasaus utover bunnen.
  3. Del mozzarella-osten i store biter, og strø den oppå bunnen.
  4. Legg på resten av fyllet.
  5. Stek pizzaen på 220 grader i 10 minutter eller til bunnen er gyllen og osten er helt smeltet.
Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette