Gå til innhold

Mange spillere protesterer i VM

Et fotball-lag med hvite og sorte drakter står og tar lagbildet og alle spillerne holder seg for munnen.Ebrahim Noroozi, AP/NTB

Sinte på Fifa

Her holder de tyske VM-stjernene seg for munnen. Men hvorfor gjorde de egentlig det?

En fotballspiller med mørk hår og oransje drakt står og peker.Matthew Childs, Reuters/NTB

Mange spillere i fotball-VM hadde lyst til å ha på seg et kapteinsbind i regnbuefarger. Det er fordi det er ulovlig å være homofil i VM-landet Qatar.

Et fotball-lag i svarte og hvite drakter står og holder seg for munnen.Ricardo Mazalan, AP/NTB

Fifa arrangerer VM. Mange spillere ble sinte da de ikke fikk lov. Tysklands landslag holdt seg for munnen for å vise at de ikke får lov til å si hva de vil.

Beina til en fotballspiller med gul shorts og gule strømer og med fotballsko som har regnbuefarger.Molly Darlington, Reuters/NTB

Tysklands keeper, Manuel Neuer, spilte kampen mot Japan i sko med regnbuefarger.

Tre fotballspillere med hvit og svart drakt går skuffet av banen.Kai Pfaffenbach, Reuters / NTB

Det tyske fotballforbundet sier at de skal saksøke Fifa. De mener at Fifa ikke har lov til å true med straff dersom noen har på armbind med regnbuefarger. Det skriver avisen The Guardian.

To fotballspillere i mørkeblå drakt feirer sammen.Francisco Seco, AP/NTB

Da Giroud scoret mot Australia, laget han et hjerte med hendene sine og viste det til TV-kamera. De fleste mener det var for å støtte saken «one love», som handler om at alle skal få elske den de vil.

To fotballspillere kjemper om en ball, den ene i rødt står og den andre i hvit drakt ligger på bakken ved siden av.Petr David Josek, AP/NTB

Etter en kamp sa Simon Kjær at det var «fullstendig latterlig» at de ikke fikk ha på armbind med regnbuefarger. Det skriver VG.

To menn står på en fotballtribune og smiler med hvite t-skjorter med regnbuefarger på.Martin Meissner, AP / NTB

Tidligere kunne supportere få trøbbel for å ha på seg regnbuefarger på tribunen. Men den engelske avisen The Independent skriver at Fifa nå skal godta det. Også Qatar skal ha sagt at supporterne kan ha det på.