Tropisk panna cotta
Panna cotta er italiensk for «kokt fløte»(Foto: Elin Fjelldal )
Du trenger
- 2 gelatinplater
- 1 vaniljestang (eller vaniljepulver)
- 3 dl kremfløte
- 1/2 dl sukker
- Valgfri topping (vi har brukt pasjonsfrukt og kokosflak)
Slik gjør du
- Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann.
- Del vaniljestangen på langs, så alle frøene synes.
- Ha vaniljestangen oppi en kjele med fløte og sukker. Varm opp blandingen på svak varme, mens du rører forsiktig, til det begynner å boble.
- Skru av varmen, og fisk ut vaniljestangen med en gaffel.
- Ta gelatinplatene ut av skålen, og klem dem så vannet renner av. Ha gelatinen oppi kjelen, og rør til de er helt oppløst
- Hell panna cottaen oppi små former, og la dem stå og kjøle seg litt ned. Deretter setter du dem i kjøleskapet i minst tre timer.
- Server med bær, eller rørte bær, og hakkede nøtter.
Dersom du stiller glassene på skrå mens panna cottaen stivner, så kan du lage denne kule effekten(Foto: Shutterstock )
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: