Gå til innhold

Tropisk panna cotta

To runde dessertskåler med en lys krem toppet med pasjonsfrukt, spiselige blomster og kokosflak, plassert på en rosa bakgrunn.

Panna cotta er italiensk for «kokt fløte»(Foto: Elin Fjelldal )

Du trenger

  • 2 gelatinplater
  • 1 vaniljestang (eller vaniljepulver)
  • 3 dl kremfløte
  • 1/2 dl sukker
  • Valgfri topping (vi har brukt pasjonsfrukt og kokosflak)

Slik gjør du

  1. Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann.
  2. Del vaniljestangen på langs, så alle frøene synes.
  3. Ha vaniljestangen oppi en kjele med fløte og sukker. Varm opp blandingen på svak varme, mens du rører forsiktig, til det begynner å boble.
  4. Skru av varmen, og fisk ut vaniljestangen med en gaffel.
  5. Ta gelatinplatene ut av skålen, og klem dem så vannet renner av. Ha gelatinen oppi kjelen, og rør til de er helt oppløst
  6. Hell panna cottaen oppi små former, og la dem stå og kjøle seg litt ned. Deretter setter du dem i kjøleskapet i minst tre timer.
  7. Server med bær, eller rørte bær, og hakkede nøtter.
Glass med lagdelt dessert av hvit panna cotta og blåbær-coulis, pyntet med frisk mynte, plassert på en lyserosa bakgrunn.

Dersom du stiller glassene på skrå mens panna cottaen stivner, så kan du lage denne kule effekten(Foto: Shutterstock )

Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette