Gå til innhold

Sinne, glede og mye allsang

Olivia Rodrigo, en ung kvinne med langt, svart hår holder en mikrofon, har på seg sølvklær og står på en scene.

Olivia Rodrigo på scenen i Unity Arena.(Foto: Stein J. Bjørge )

Tirsdag kveld fylte Olivia Rodrigo Unity Arena på Fornebu med 24.000 tilskuere. Om denne fanskaren kan låtene hennes utenat? Gjett én gang!

En ung kvinne med langt, mørkt hår danser på scenen og har på seg en slags sølvkjole.

Energi, glede - og sinne - på scenen med Olivia Rodrigo.(Foto: Stein J. Bjørge / Aftenposten )

Utenfor bøtter regnet ned. Det drypper vann gjennom taket. Inne er det en tettpakket og kokvarm arena som jubler. På skjermen bak scenen banker en hånd hardt på en dør. På fingrene er det ringer med ordet «guts». Så entrer bandet og Olivia Rodrigo scenen med et brak – og hiten «Bad Idea Right?».

Ingen dårlig idé

Ingen dårlig idé, det, for den låten setter standarden for både musikalsk energi og innholdet.

«Bad Idea Right?» er tre minutter 90-tallsinspirert punkpop som bråker akkurat nok, uten å skremme noen, samtidig som riff og refreng fenger som fy. Det handler om å havne tilbake hos en eks, sent en kveld, selv om man vet at dette ikke er det smarteste å gjøre. Men hvem kan motstå meldingen når den kommer?

Ikke Rodrigo, og ikke fansen som brøler med fra konsertens første minutter: «My brain goes «ah», can't hear my thoughts. I just tripped and fell into his bed.»

Olivia Rodrigo

Konsert i Unity Arena

Publikum: 24.000 (utsolgt)

En ung kvinne står på en scene og i bakgrunnen er det en stor skjerm som viser henne.

Stor skjerm, fullt band og Olivia Rodrigo (21) i front. (Foto: Stein J. Bjørge / Aftenposten )

Bruddet. Sinnet.

Etter åpningen fortsetter det med dette temaet gjennom konsertens drøye 90 minutter.

For de kommer på rekke og rad: «Vampire», «Traitor», «Drivers License», «Enough For You», «Happier», «Deja Vu», «Brutal» og «Good 4 U».

Låter som alle kretser rundt den samme tematikken. Eksen. Bruddet. Og svært ofte sinnet og bitterheten som følger med.

I lengden blir det ensformig. Det er liksom for mange begrep, tekstlinjer og språklige bilder som kommer igjen, gang etter gang. Uten at det legger noen demper på stemningen i salen eller ser ut til å frustrere den harde kjernen av fans.

Olivia Rodrigo, en ung kvinne med langt, mørkt hår, smiler og vinker og har på seg en sølvkjole.

Hun snakket ofte til og takket sine norske fans, Olivia Rodrigo. (Foto: Stein J. Bjørge / Aftenposten )

Setter ord på følelser

Forståelig nok, egentlig. Det er jo Olivia Rodrigos evne til å sette ord på akkurat disse følelsene som er grunnen til at Unity Arena er fylt opp med 24.000 hovedsakelig unge og hovedsakelig jenter.

Og det er en stund siden denne hallen har opplevd maken til allsang.

Dessverre er lyden til tider både overraskende og irriterende lav, spesielt vokalen. «Drivers License» og «Logical» drukner i fansens allsang.

All ære til alle som synger med på hvert bidige ord, det er gøy og kan gi gåsehud. Men ikke når fansen overdøver absolutt all vokal fra artisten. Merkelig. Har ikke Olivia Rodrigo stemme til å bære dette, egentlig? Det lurer jeg på etter denne kvelden.

Olivia Rodrigo, en ung kvinne med langt, svart hår står på scenen og har konsert og i bakgrunnen er det rødt lys og et band som spiller.

Fullt band og tidvis fullt trøkk. Men vokalen druknet vel ofte for Olivia Rodrigo.(Foto: Stein J. Bjørge / Aftenposten )

Spontanitet og energi

Olivia Rodrigos tross alt korte karriere tilsier også at hun ikke har så mye musikk å spille på. Hennes to album, «Sour» fra 2021 og «Guts» fra 2023, blir begge nesten spilt i sin helhet. Noe som igjen betyr at alt ikke fenger. Dette gjelder særlig en del av de utvalgte kuttene fra «Guts», den adskillig svakere oppfølgeren.

I motsatt ende treffer kuttene fra debutalbumet «Sour» adskillig bedre. Låtene derfra er ikke bare bedre og mer kreativt skrudd sammen, de har også mye mer spontanitet og energi i seg.

Til slutt er det dette som står igjen som konsertkveldens pluss. Energien, allsang-refrengene og den uimotståelige gleden som eksploderer ut fra gjengen på scenen. Og tilbake fra fansen i salen.

Olivia Rodrigo står på en scene og i bakgrunnen er det en stor skjerm som viser henne også.

Responsen var ofte «wow» fra både artist og sal.(Foto: Stein J. Bjørge / Aftenposten )

På sitt beste er det lett å forstå hvorfor denne tidligere Disney-skuespilleren er én av de nye popstjernene som har tatt av de siste årene. Det var ingen «bad idea» å satse på punkpopen, Olivia Rodrigo. Heltinner som Taylor Swift, Lorde og Billie Eilish har en konkurrent gående her.

Hun trenger bare noen flere år, flere album, flere hits. Og mer tro på at stemmen bærer.

Skrevet av:
Robert Gjestad
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette