Gå til innhold

Hvilke engelske ord bruker du?

Mathias (9), Sandnes (Foto: Privat) En gutt med lyst hår og hvit hettegenser smiler foran en blå vegg. sier: Mange bruker engelske ord på grunn av gaming og fordi mange ser på Youtube. Jeg ser for eksempel på en amerikansk gamer på Youtube som heter Dream. Han spiller mye «Minecraft». Jeg sier for eksempel skins, coins, try again og GG – good game.
Eirik (9), Sandnes (Foto: Privat) En gutt med krøllete hår og rød hettegenser står foran en blå vegg. sier: Jeg sier goal når jeg scorer, både på fotballbanen og når jeg spiller Fifa. Jeg tror mange barn snakker mer engelsk. Det er helt OK.
Nuria (9), Sandnes (Foto: Privat) En jente i grå genser og med langt brunt hår smiler til fotografen foran en blå vegg. sier: Jeg sier OMG, LOL og what the ... Jeg hører mye engelsk på TV, derfor er det lett å begynne å bruke de ordene selv også.
Trym (10), Sandnes (Foto: Privat) En gutt med blå genser og brunt hår. sier: Jeg bruker for eksempel wow, OMG, game og satisfying. Jeg tror det var noen som begynte med det, og så spredte det seg slik at mange andre begynte med det også.
Hedda (9), Sandnes (Foto: Privat) En jente i blå hettegenser og med langt brunt hår smiler til fotografen. sier: Jeg spiller Roblox, så vi sier for eksempel trade, potion og diamonds. Når jeg leaver for å spise middag, kan man skrive AFK – away from keyboard. Noen ganger husker jeg ikke det norske ordet, bare det engelske.
Skrevet av:
Mari Midtstigen
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette