Gå til innhold
Aftenposten junior skole
Aftenposten junior skole
Tre unge jenter sitter i en gate som er dekket av vann.

Dette har skjedd i verden den siste tiden.

Tre unge jenter sitter i en gate som er dekket av vann.

Nabila (12) og venninnene hennes i Jakarta i Indonesia spiser frokost. Området der de bor, ble nylig oversvømt av ekstra høyt tidevann.

En gammel datamaskin, der deler av den er laget av tre.

En av Apples originale datamaskiner ble nettopp solgt for hele 3,4 millioner kroner på en auksjon i USA. Datamaskinen, som i sin ble bygget for hånd, fungerer fortsatt. Det finnes bare 200 av disse maskinene i dag.

To tegneseriefigurer, en fugl og et menneske, sitter i en båt midt på havet.

Spillet «Animal Crossing: New Horizons» kom nylig med en stor, gratis oppdatering. Over 9000 nye ting ble lagt til i spillet. Men de som lager spillet, kom også med en dårlig nyhet: Dette er den siste oppdateringen som blir gratis.

En ung jente i oransje t-skjorte smiler mens hun bærer mat på hodet.

Mange mennesker møtte opp for å få gratis matvarer da en frivillig organisasjon i byen Rio de Janeiro i Brasil delte det ut. Koronapandemien har gjort at enda flere i landet har det vanskelig.

En gul dukke med stort nebb ser inn i kamera.

«Sesame Street» har i mange år vært en populær TV-serie for barn i USA. Da de som lager serien, la ut et bilde av karakteren Big Bird på Twitter med meldingen «Jeg tok vaksine i dag», ble flere amerikanske politikere sinte. Mens USA president Joe Biden svarte den gule fuglen: «Veldig bra, Big Bird.»

To menn står oppå et tak og bruker spader for å fjerne store mengder med snø.

I Liaoning-provinsen i Kina har det den siste tiden kommet veldig mye snø. I byen Shenyang har det vært det største snøfallet på over 100 år, skriver NTB. Der har det kommet over en halv meter snø.

Visste du?

I år det 20 år siden den første Harry Potter-filmen kom ut.