Her får du oppskriften på en supergod spiselig julegave
Konfekten bør lagres i et litt kjølig rom, men helst ikke i kjøleskapet.(Foto: Linea, Arne Bertelsen )
Har du tenkt på at du kan lage julegaver på kjøkkenet? Her deler Linea (10) oppskriften på en fristende konfekt.
Sjokolade- og karamellkonfekt
Du trenger:
- 2 dl kremfløte
- 2 dl lys sirup
- 2 dl sukker
- 2 spiseskjeer meierismør
- 400 gram kokesjokolade
Slik gjør du
- Bland fløte, sukker og sirup i en vid, tykkbunnet kjele.
- Kok opp mens du rører hele tiden. Det tar mellom 20-40 minutter.
- Følg med på fargen, og fortsett helt til karamellen består dråpetesten (se faktaboksen nederst i artikkelen).
- Når massen består dråpetesten, tilsetter du smøret og blander dette godt inn.
- Fordel karamell i former eller hell opp i en liten langpanneform dekket med bakepapir. Formen bør ikke være så stor at karamellen blir for tynn.
- Sett formen til avkjøling. Når karamellen er kald, skjærer du den opp i biter som er omtrent 3x3 cm store.
- Sett bitene i fryseren i minst 1 time.
- Smelt kokesjokolade i vannbad (i en skål som står over en kjele med varmt vann). Dypp en og en karamell i den smeltede sjokoladen, gjerne med en gaffel. Rist den litt, og legg konfekten på en rist.
- Strø litt havsalt på, før sjokoladen stivner.
Linea (10) fra Oslo har delt oppskriften. I høst kom hun til finalen i Årets kokkespire.(Foto: Mette Møller, Mat fra Norge )
Dråpetesten
Slik finner du ut om karamellen er ferdig:
Slipp en dråpe av karamellmassen ned i et glass med kaldt vann. Stivner dråpen med det samme, så den kan formes til en kule? Da er karamellen ferdig kokt.
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: