Gå til innhold

Her får du oppskriften på en supergod spiselig julegave

Konfekten bør lagres i et litt kjølig rom, men helst ikke i kjøleskapet.(Foto: Linea, Arne Bertelsen )

Har du tenkt på at du kan lage julegaver på kjøkkenet? Her deler Linea (10) oppskriften på en fristende konfekt.

Sjokolade- og karamellkonfekt

Du trenger:

  • 2 dl kremfløte
  • 2 dl lys sirup
  • 2 dl sukker
  • 2 spiseskjeer meierismør
  • 400 gram kokesjokolade

Slik gjør du

  1. Bland fløte, sukker og sirup i en vid, tykkbunnet kjele.
  2. Kok opp mens du rører hele tiden. Det tar mellom 20-40 minutter.
  3. Følg med på fargen, og fortsett helt til karamellen består dråpetesten (se faktaboksen nederst i artikkelen).
  4. Når massen består dråpetesten, tilsetter du smøret og blander dette godt inn.
  5. Fordel karamell i former eller hell opp i en liten langpanneform dekket med bakepapir. Formen bør ikke være så stor at karamellen blir for tynn.
  6. Sett formen til avkjøling. Når karamellen er kald, skjærer du den opp i biter som er omtrent 3x3 cm store.
  7. Sett bitene i fryseren i minst 1 time.
  8. Smelt kokesjokolade i vannbad (i en skål som står over en kjele med varmt vann). Dypp en og en karamell i den smeltede sjokoladen, gjerne med en gaffel. Rist den litt, og legg konfekten på en rist.
  9. Strø litt havsalt på, før sjokoladen stivner.

Linea (10) fra Oslo har delt oppskriften. I høst kom hun til finalen i Årets kokkespire.(Foto: Mette Møller, Mat fra Norge )

Dråpetesten

Slik finner du ut om karamellen er ferdig:

Slipp en dråpe av karamellmassen ned i et glass med kaldt vann. Stivner dråpen med det samme, så den kan formes til en kule? Da er karamellen ferdig kokt.

Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette