Gå til innhold

Verdens mest ensomme elefant ble reddet av popstjerne

Elefanten Kaavan blir kalt verdens mest ensomme elefant.(Foto: NTB )

Elefanten Kaavan har levd hele livet i fangenskap. Nå har han endelig fått en venn.

Kaavan blir kalt verdens mest ensomme elefant. I 35 år har han bodd i et lite avlukke i en dyrepark i Pakistan. Etter at den eneste elefant-vennen hans, Saheli, døde for åtte år siden, har han vært helt alene.

Dyrevernsaktivister har kjempet i flere år for å sette Kaavan fri. Det har også den amerikanske popstjernen og dyrevennen Cher, som har gjort Kaavan kjent over hele verden.

Cher (74) regnes som en av tidenes største popstjerner. Hun er også skuespiller og har blant annet spilt i «Mamma Mia 2»-filmen.(Foto: NTB )

Får et nytt hjem

I august måtte dyreparken stenge, fordi dyrene der levde under så elendige forhold. Det ble bestemt at Kaavan skulle flyttes til et stort dyrereservat i Kambodsja.

Popsangeren Cher brukte sin egen dyrevernsorganisasjon, Free the wild, til å samle inn mye penger som trengtes for å få flyttet Kaavan.

Den over 4 tonn tunge elefanten måtte først få behandling av veterinær og ble satt på slankekur så han skulle klare den lange reisen til reservatet.

– Der venter tre kvinnelige elefanter på ham. Nå kan Kaavan få en ny partner å dele livet med, fortalte veterinæren til nyhetsbyrået AP før Kaavan var blitt frisk nok til å reise.

Ble sunget for av popstjerne

Før Kaavan skulle reise, fikk han besøk av popstjernen Cher. Hun sang en sang fra Askepott for ham – «A dream is a wish your heart makes». På norsk: «En drøm er et håp.»

Kaavan er inne i denne digre metallkassen. Nå er det like før han skal ut og fly.(Foto: NTB )

Fikk 200 kilo snacks på flyet

Nylig ble Kaavan tatt inn i en diger metallkasse og plassert i et fly.

Få elefanter har reist med fly før, ifølge dyrevernsorganisasjonen Four Paws, som hjalp til med flyttelasset. Men Kaavan fikk 200 kilo med fly-snacks som han gomlet i seg under den syv timer lange turen.

Munker står klare for å synge for Kaavan når han ankommer dyrereservatet.(Foto: NTB )

Har fått en venn

Da Kaavan landet i Kambodsja, sto syngende munker og ønsket ham velkommen.

Kaavan tok sine første skritt i frihet. Så møtte han for første gang på åtte år en annen elefant. Kaavan har fått en venn.

Kaavan strekker snabelen og hilser på sin nye venn. Tankeboble: Se! Jeg (ele)fant en venn! (Foto: NTB )

Visste du?

Elefanter bruker snabelen som snorkel når de bader. Elefanter er de største dyrene i verden som lever på land. De kan bli 3 meter høye og veie 6 tonn, ifølge WWF. Det er kanskje ikke så rart, for de spiser opp til 150 kilo mat om dagen!

Skrevet av:
Kari Mette Hole
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette