Gå til innhold
Dyrlege

Ola Brynildsrud

Ola bestemte seg for å bli dyrlege da han var ti år. Han synes sjiraffer er verdens stiligste dyr. Har du spørsmål til Ola? Skriv til ola@aftenpostenjunior.no

Hunden min skal kanskje ha valper

Hei!

Min hund er fem år og skal kanskje få valper! Hvordan kan vi se om hun skal ha valper uten å bruke noen maskiner?

Hilsen Elizabeth (10)

  • Spør eksperten
  • Aftenposten Junior
  • Boks 1178 Sentrum
  • 0107 Oslo
Av:
Aftenposten Junior

Først publisert:

Sist oppdatert:

Hei, Elizabeth!

Hvis hunden din er drektig, altså at hun har valper i magen, vil kroppen hennes gå gjennom mange forandringer. Ingen av disse tegnene er like sikre som den undersøkelsen du kan få gjort hos dyrlegen, men her skal jeg nevne et par ting du kan følge med på helt selv.

Mindre energi og lavere appetitt

Etter et par uker vil du merke at hunden din har mindre energi og lavere appetitt, og litt senere vil du kanskje se at hun får større brystvorter. Kroppen forbereder seg på å fôre sultne valper!

Som en vannballong

Omtrent én måned etter at hunden ble drektig, vil hun begynne å legge på seg, og du vil etter hvert kunne kjenne at buken er fylt som en vannballong. Dette er en periode da valpene vokser mye.

Få dager til fødselen

Det er også normalt at det kommer litt klar væske ut fra skjeden hennes. Hvis væsken har farge eller lukter vondt, er det et tegn på at noe er galt, og at hunden må til dyrlegen. Etter 40 dager burde du ha sett de fleste av disse tegnene, og når det kommer melk i pattene, er det få dager igjen til fødselen. Hundevalper blir født etter bare 63 dager. Lykke til!

Dyrehilsen fra Ola

Vi ønsker oss dine tanker om denne siden!

Noe du vil dele med oss?