Oppskrift: Reinsdyr-pizza
Du trenger:
Pizzabunn:
- 2 ts tørrgjær
- 1 ts salt
- 1 ts sukker
- 500 g hvetemel
- 2 ss olivenolje
- 2,5 dl lunkent vann
Hvit pizzasaus
- 1 beger crème fraîche
- 2 hvitløksfedd
- 1 ts timian
Fyll:
- 2 pakker mozzarella
- 200 g reinsdyrskav
- 1/2 rødløk i skiver
- Salt og pepper
- 1 pose babyleaf
- Granateple eller tyttebærsyltetøy
Slik gjør du
- Start med deigen. Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Hell over olivenolje og lunkent vann. Elt deigen i 10 minutter.
- Legg et kjøkkenhåndkle over bollen, og sett deigen til heving i 1 time.
- Finhakk eller riv hvitløken. Ha hvitløk og timian oppi crème fraîche-begeret, og bland godt sammen.
- Dryss litt mel på kjøkkenbenken, og kna deigen. Del den i fire boller, og kjevle dem til nokså tynne pizzabunner.
- Smør på pizzasaus, og dekk pizzaen med mozzarella, reinsdyrskav og rødløk.
- Stek pizzaen på 220 grader i 15 minutter, eller til skorpen og osten er blitt gyllen.
- Dryss litt salt og pepper over, og topp pizzaen med salatblader og granateple-kjerner.
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: