Gå til innhold

Oppskrift: Reinsdyr-pizza

Pizza med granateplekjerner og spinatblader på en mørk tallerken, ledsaget av boller med rømme og granateplekjerner, på en lys blå bakgrunn.

Du trenger:

Pizzabunn:

  • 2 ts tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 500 g hvetemel
  • 2 ss olivenolje
  • 2,5 dl lunkent vann

Hvit pizzasaus

  • 1 beger crème fraîche
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 ts timian

Fyll:

  • 2 pakker mozzarella
  • 200 g reinsdyrskav
  • 1/2 rødløk i skiver
  • Salt og pepper
  • 1 pose babyleaf
  • Granateple eller tyttebærsyltetøy

Slik gjør du

  1. Start med deigen. Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Hell over olivenolje og lunkent vann. Elt deigen i 10 minutter.
  2. Legg et kjøkkenhåndkle over bollen, og sett deigen til heving i 1 time.
  3. Finhakk eller riv hvitløken. Ha hvitløk og timian oppi crème fraîche-begeret, og bland godt sammen.
  4. Dryss litt mel på kjøkkenbenken, og kna deigen. Del den i fire boller, og kjevle dem til nokså tynne pizzabunner.
  5. Smør på pizzasaus, og dekk pizzaen med mozzarella, reinsdyrskav og rødløk.
  6. Stek pizzaen på 220 grader i 15 minutter, eller til skorpen og osten er blitt gyllen.
  7. Dryss litt salt og pepper over, og topp pizzaen med salatblader og granateple-kjerner.
Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette