Oppskrift: Bunny-baguette
Dette er en klassisk baguette-oppskrift med en vri – bokstavelig talt.
Du trenger:
- 1 kg hvetemel
- 1 ss salt
- 7 dl vann
- 25 gram fersk gjær
- Pensel
- Valmuefrø eller sesamfrø
Slik gjør du
- Ha mel og salt i en stor bakebolle.
- Varm opp 6 dl av vannet til det er litt lunkent (nesten like varmt som kroppstemperatur), og smuldre gjæren oppi vannet.
- Hell blandingen oppi bollen med melet, og begynn å røre deigen sammen. Kna den godt.
- Tilsett resten av vannet, litt etter litt, når deigen begynner å bli jevn og elastisk. Ha et håndkle over bollen, og la deigen heve i litt over 1 time.
- Strø litt mel utover kjøkkenbenken, og ta deigen ut av bollen.
- Kna deigen en stund, og del den i fire like store deler. Trill dem runde. Legg et kjøkkenhåndkle over, og vent i 15 minutter.
- Rull den første delen av deigen til en lang pølse som er omtrent 2 cm tykk. Kapp cirka 5 cm av enden, og trill den til en liten bolle.
- Legg et bakeark på et stekebrett, og løft pølsen over på brettet. Legg den som en smal U, og vri bunnen rundt, så du får en løkke.
- Lag en romslig grop til halen, og legg den lille bollen nedi. Gjør det samme med de tre andre harene.
- Legg håndkleet tilbake over baguetten, og vent til den har hevet til nesten dobbel størrelse.
- Pensle litt vann jevnt utover baguetten. Ha litt mel i en sikt, og dryss det jevnt utover hele haren, bortsett fra halen, der drysser du frø. Finn en skarp kniv, og skjær et snitt langs begge hareørene.
- Stek baguettene midt i ovnen på 220 grader i 15 minutter eller til de er helt gylne i fargen.
Du kan også lage boller med den samme fasongen. Da kan du ha melis og revet kokos på halen. (Foto: Mini )
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: