Gå til innhold

Oppskrift: Bunny-baguette

To baguetter som er vridd sammen så de kan minne om en veldig enkel kanin sett bakfra, med grå frø som hale, ligger på en turkis bakgrunn med noen pastellfargede sjokoladeegg rundt.

Så enkelt kan du gjøre frokosten litt mer påskete!(Foto: Elin Fjelldal )

Dette er en klassisk baguette-oppskrift med en vri – bokstavelig talt.

Du trenger:

  • 1 kg hvetemel
  • 1 ss salt
  • 7 dl vann
  • 25 gram fersk gjær
  • Pensel
  • Valmuefrø eller sesamfrø

Slik gjør du

  1. Ha mel og salt i en stor bakebolle.
  2. Varm opp 6 dl av vannet til det er litt lunkent (nesten like varmt som kroppstemperatur), og smuldre gjæren oppi vannet.
  3. Hell blandingen oppi bollen med melet, og begynn å røre deigen sammen. Kna den godt.
  4. Tilsett resten av vannet, litt etter litt, når deigen begynner å bli jevn og elastisk. Ha et håndkle over bollen, og la deigen heve i litt over 1 time.
  5. Strø litt mel utover kjøkkenbenken, og ta deigen ut av bollen.
  6. Kna deigen en stund, og del den i fire like store deler. Trill dem runde. Legg et kjøkkenhåndkle over, og vent i 15 minutter.
  7. Rull den første delen av deigen til en lang pølse som er omtrent 2 cm tykk. Kapp cirka 5 cm av enden, og trill den til en liten bolle.
  8. Legg et bakeark på et stekebrett, og løft pølsen over på brettet. Legg den som en smal U, og vri bunnen rundt, så du får en løkke.
  9. Lag en romslig grop til halen, og legg den lille bollen nedi. Gjør det samme med de tre andre harene.
  10. Legg håndkleet tilbake over baguetten, og vent til den har hevet til nesten dobbel størrelse.
  11. Pensle litt vann jevnt utover baguetten. Ha litt mel i en sikt, og dryss det jevnt utover hele haren, bortsett fra halen, der drysser du frø. Finn en skarp kniv, og skjær et snitt langs begge hareørene.
  12. Stek baguettene midt i ovnen på 220 grader i 15 minutter eller til de er helt gylne i fargen.

Du kan også lage boller med den samme fasongen. Da kan du ha melis og revet kokos på halen. (Foto: Mini )

Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette