Gå til innhold

Ble bedt om å spille i bikini

To kvinner i blå sportstopp og sort shorts som tar hverandre i hånda foran et volleyballnett.

Sandvolleyballspillerne Sunniva Helland-Hansen og Emilie Olimstad spilte nylig turnering i Kina. Det er en del av kvalifiseringen til OL. (Foto: FIVB/NTB )

Under en turnering i Kina fikk to norske sandvolleyball-spillere beskjed om å skifte til bikini. Det nektet de.

Sandvolleyball-spillere Sunniva Helland-Hansen og Emilie Olimstad spilte nylig en stor turnering i Kina. Under oppvarmingen før en kamp fikk de beskjed av dommeren at de måtte skifte fra shorts til bikini.

Det gikk ikke de to spillerne med på, og de begynte å krangle med dommeren. Det skriver NRK.

– Provoserende

Det er flere år siden reglene ble endret slik at volleyball-spillere kan kle seg som de vil. Mange lag spiller fortsatt i bikini, men de norske spillerne har tatt et valg om å spille i shorts. Det er blant annet for at yngre spillere skal føle mindre kroppspress.

– Det er ganske provoserende å måtte stå og forsvare disse tingene fortsatt. At dommerne selv ikke har kontroll på reglene i idretten de dømmer, sier Helland-Hansen til NTB.

Spilte i shorts

Til slutt fikk de spille i shorts, og de vant kampen. I ettertid har den norske duoen fått mye ros for at de kjemper for rettighetene sine.

Det internasjonale volleyballforbundet (FIVB) har beklaget overfor det norske laget. FIVB sier de undersøker hva som skjedde, og at de skal jobbe for at alle dommere kjenner reglene. Det skriver NRK.

Skrevet av:
Kari Mette Hole
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette